≫ 

Kim je Trampu poslao dva pisma za mesec dana: Mediji otkrili šta piše u njima

Poslednji put su se susreli u demilitarizovanoj zoni između dveju Koreje u junu

  • 0

Severnokorejski vođa Kim Džong Un pozvao je američkog predsednika Donalda Trampa da poseti Pjongjang u pismu poslatom u avgustu, objavio je južnokorejski list pozivajući se na diplomatske izvore.

Pismo, drugo koje je Tramp primio od Kima prošlog meseca dok su pregovori dveju zemalja o denuklearizaciji Severne Koreje u zastoju, poslato je pre prošlonedeljnog testiranja severnokorejskih raketa kratkog dometa.

U drugom pismu, koje je poslato Trampu u trećoj nedelji avgusta, Kim je napisao da je spreman na novi samit s Trampom, kazao je jedan izvor za list Jongang Ilbo.

Donald Tramp, Kim Džong Un, Severna Koreja Foto: Tanjug/AP

Bela kuća, Stejt Department i severnokorejska misija pri UN-u nisu odgovorili na pitanja da potvrde informaciju.

Tramp i Kim su se susreli tri puta od juna prošle godine kako bi razgovarali o načinima da se reši kriza vezana uz severnokorejski raketni i nuklearni program, ali nije postignut značajan napredak.

Poslednji put su se susreli u demilitarizovanoj zoni između dveju Koreje u junu i saglasili su se da se obnove pregovori na nivou radnih grupa koji su u zastoju od drugog neuspešnog samita dvojice vođa u februaru u Vijetnamu.

VIDEO: Tramp sa Kimom prošetao i potom napravio 20 istorijskih koraka u Severnoj Koreji

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA