Srbi, otac i sin, uhapšeni u Parizu zbog ubistva: Sumnja se da su likvidirali narko-dilera

Sumnja se da je ubistvu prethodila svađa oca i sina, čije prezime policija nije saopštila, sa grupom mladića, a Srbi su posle zločina pobegli iz Francuske

  • 6

Srbi Đorđe (21) i Zvonko (45), otac i sin, uhapšeni su zbog sumnje da su 6. jula u Parizu ubili Usmana S. (20) tokom kriminalnog obračuna dve bande narko-dilera.

Sumnja se da je ubistvu prethodila svađa oca i sina, čije prezime policija nije saopštila, sa grupom mladića, a Srbi su posle zločina pobegli iz Francuske.

- Ubistvo se dogodilo u Ulici Aleksandra Flreminga. Kobne večeri Srbi su došli u tu ulicu, a grupa mladića je već tu stajala. Nastali su svađa i metež, a onda su odjeknuli pucnji. Usmana S. je metak pogodio u glavu. Pošto se žrtva srušila u lokvi krvi, napadači su seli u automobil i kombi i otišli - preneli su francuski mediji.

Prijatelji su ranjenog momka stavili u auto i odvezli u bolnicu, ali je on posle četiri dana preminuo. Takođe, u ovom obračunu ranjen je još jedan mladić, Usmanov drug, a njegovo zdravstveno stanje je sada stabilno.

Ubrzo posle zločina istražitelji su došli do informacija da se radilo o obračunu.

- Sumnja se da su otac i sin iz Srbije pripadali jednoj bandi uličnih preprodavaca narkotika, dok je ubijeni mladić pripadao drugoj. Navodno, kobne noći su se našli kako bi raščistili račune oko prevlasti na teritoriji - pišu mediji.

Prenose još i da su Zvonko i njegov sin Đorđe pokušali da se dokopaju Srbije, ali u tome nisu uspeli.

Francuska, Pariz, pucnjava, policija, teroristički napad Foto: AP/Tanjug

- Njih dvojica su otišli u Švajcarsku, odakle su hteli da pređu za Srbiju. Dva meseca posle zločina policija je uhapsila osumnjičenog Zvonka. On je prvo negirao krivicu, tvrdeći da se 6. jula slučajno našao na mestu zločina jer je pomagao nekome u selidbi. Međutim, kasnije je priznao da je imao pištolj i da je pucao. On je promenio priču najverovatnije da bi zaštitio sina - preneli su mediji.

Ubrzo nakon oca, u Cirihu je uhapšen i sin.

Đorđe se predao po savetu advokata. Obojica se nalaze u pritovru u Francuskoj i suočavaju se s optužbama za ubistvo.

"Nije bio kriminalac"

Sestra ubijenog mladića rekla je medijima da je njen brat ubijen greškom.

- Moj brat nije imao veze sa kriminalom i drogom. Slučajno se te večeri našao u središtu pucnjave, pošto je sa društvom tuda prolazio. To je sve što mogu da kažem - rekla je medijima u Francuskoj.

Počišćeni tragovi

Komšije iz ulice u kojoj se desilo ubistvo ispričali su da ubijeni nije živeo tu i da ga niko nije poznavao.

- Tu noć nas je probudila pucnjava. Videli smo mnogo ljudi kako mašu i dozivaju pomoć. Dileri su žrtve stavili u auto i otišli u bolnicu. Čak su pokupili sve tragove sa mesta zločina pre dolaska policije - rekao je komšija tamošnjim medijima.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CH

    17. septembar 2019 | 21:08

    Svi slucajno bili tu.Da da a sad kad dobiju po 20 god za ubistvo pa dele celiju sa Marokincima i sudncima bice extra.Oni mislili to srbija gde radi ko sta hoce a ubice se ne kaznjavaju Da ne nabrajam.

  • Sibin

    17. septembar 2019 | 23:14

    Usman, pravi francuz

  • Ogi

    17. septembar 2019 | 22:51

    Zalutali metak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA