≫ 

Amerikanac pronađen mrtav godinu dana nakon otmice: Porodica je platila otkup milion dolara

On je otet 24. septembra 2018. godine nakon izlaska iz svoje kancelarije

  • 0

Kladioničar iz Amerike pronađen je mrtav u Kostariki prošle nedelje, skoro godinu dana otkako je kidnapovan u centralnoameričkoj zemlji i nakon što je njegova porodica platila otkup od milion evra.

Vilijam Šon Krejton (43) pronađen je na groblju u malom ribarskom gradu Kvepos, reklo je Odeljenje za sudske istrage u Kostariki.

Krejton iz Zapadne Virdžinije otet je 24. septembra 2018. godine nakon izlaska iz svoje kancelarije za onlajn klađenje u San Pedru.

Saobraćajci u Kostariki te noći su mu signalizirali da se zaustavi oko 22 sata, kada su ga otela četvorica muškaraca koja su bila u iznajmljenom kombiju, saopštila je policija.

Sledećeg jutra, Krejtonova porodica dobila je zahtev za otkup u vrednosti od pet miliona dolara. Na kraju je plaćeno milion dolara u bitkoinima.

Desetine ljudi, za koje se sumnja da su umešani u njegovu otmicu, uhapšeno je u januaru u Kostariki i Španiji tokom racije, saopštila je policija u to vreme.

Tada je uhapšen navodni "majstor za otmice" Džordan Morales, za kojeg policija sumnja da je bio u kombiju u vreme otmice, njegova majka Žizel Vegan Akvire i još jedna žena, Maria Fernanda Solis Čaves.

Oni su krajem aprila izručeni iz Španije Kostariki i čekaju suđenje pod optužbom za iznudnu otmicu.

Nije poznato kako je Krejtonovo telo otkriveno na groblju, koje je udaljeno oko tri sata od mesta otmice.

Vlasti takođe nisu saopštile kako su identifikovale njegove posmrtne ostatke ili da li će biti novih optužbi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA