≫ 

Skandal u Kanadi: Premijer obukao Aladinov kostim i lice šminkao crnom bojom, sada se izvinjava

Tajm je objavio sliku na kojoj se vidi kako nosi turban i beli ogrtač, lica prekrivenog tamnom šminkom

  • 0
Džastin Trudo Kanada Foto: Tanjug/AP

Kanadski premijer Džastin Trudo uputio je izvinjenje zbog šminkanja lica tamnom šminkom 2001. godine, nakon što se ta neprilična fotografija pojavila pet nedelja pre izbora.

Fotografija tada 29-godišnjeg Trudoa s licem koji je zatamnjeno šminkom glavni je izazov za lidera koji često govori o važnosti borbe protiv rasne diskriminacije i koji u svom kabinetu ima tri istaknuta ministra indijskog porekla, prenosi Rojters.

- Trebalo je da znam bolje, ali nisam. Duboko žalim što sam to učinio - rekao je Trudo pošto je Tajm objavio sliku na kojoj se vidi kako nosi turban i beli ogrtač, lica prekrivenog tamnom šminkom.

- Na gala prijemu koji je tematski bio posvećen Arapskim noćima, obukao sam Aladinov kostim i stavio šminku - rekao je Trudo.

Kanadski premijer je, kako se navodi, u tesnoj borbi s konzervativnim liderom Endru Širom uoči saveznih izbora 21. oktobra.

Šir je rekao da je "izuzetno šokiran i razočaran" Trudoovom fotografijom.

- To šminkanje delo je otvorenog podsmeha i rasizma. Kanađani su sada videli nekoga s potpunim nedostatkom prosuđivanja i integriteta i ko nije spreman upravljati ovom zemljom - rekao je novinarima u Kvebeku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA