≫ 

Šokantni snimak: Baka uzima penziju, a trudna prosjakinja hoće da je opljačka. Počela je borba

Nakon što joj je rekla da ne želi da joj da novac, trudna prosjakinja je pokušala da ga zgrabi i pobegne. Zažalila je zbog toga

  • 10
baka, pljačka, bankomat

Baka nije dozvolila da joj ukradu novac od pošteno zarađene penzije; Printscreen: CCTV

Hrabra 81-godišnja udovica Dorin Džons podelila je iskustvo sa čitaocima britanskih medija kako je pre nekoliko meseci uspela da spreči mladu ženu, trudnicu, u pokušaju da je opljačka. Nakon toga je preživela i srčani udar.

Incident se dogodio u okrugu Zapadni Midlends u Engleskoj, kada je baka podizala novac od penzije sa bankomata.

Prema njenim tvrdnjama, mlada žena je najpre prosila, pitavši je da joj da nešto novca. Nakon što joj je rekla da je ostavi na miru, prosjkakinja, za koju se tvrdi da je bila trudna, prišla je bankomatu koji je u tom trenutku izbacivao novac koji pripada Dorin Džons i pokušala da ga ukrade. Ni slutila nije šta će uslediti nekoliko sekundi kasnije.

Naime, gospođa Džons nije mirno gledala pokušaj pljačke, već je zgrabila devojku za ramena, prodrmala je i odaljila od bankomata. Nakon toga, prosjakinja koja je pokušala da opljačka penzioneru, odaljila se.

- Nije očekivala da ću tako odreagovati. Očekivala je nekog ranjivijeg, ali je pogrešila kada je izabrala staricu Dorin - rekla je 81-godišnjakinja za BBC, koja je dodala da nikad ne bi dozvolila da je tako neko opljačka.

- Pomislila sam u tom trenutku: "Nećeš uzeti moj novac! Pošteno sam radila godinama da bih ga imala". Kad sam je zgrabila, počela je da vrišti. Ne znam zašto, trebalo je da ja vrištim - dodala je hrabra baka.

Žena koja je pokušala da je opljačka pobegla je, dok se Dorin zbog prevelikog uzbuđenja pretrpela srčani udar usled čega se srušila nasred ulice, ali brzom intervencijom hitne pomoći, spasen joj je život.

Kada god prođe tom ulicom i podigne  novac sa bankomata, Dorin se priseti uznemirujućeg incidenta koji se dogodio 20. maja. Žena napadač, međutim, dan-danas nije uhapšena.

Dorin Džons, penzionerka koja je ranije radila u jednoj fabrici automobila, živi sama u Zapadnom Midlendsu. Dva puta se udavala, ali su joj oba supruga preminula. Jedan je umro od kancera pre 13 godina, dok je preminuo usled srčanog udara.

Kako kaže, nikako nije želela da dozvoli da joj taj pokušaj pljačke uništi život, a za čitaoce ima poruku da vredno rade ono u čemu uživaju i koliko god to dugo mogu. Takođe savetuje da svako treba da uživa u životu koji je samo jedan.

(Telegraf.rs/Dejli mejl)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    19. septembar 2019 | 17:55

    Zar i u Engleskoj ima gladnih, uz to i trudnih, koji nemaju šta da jedu, pa moraju da prose? Pa to je zapad. Ej čoveče ZAPAD. E moja Engleska međ' šljivama.

  • Mima

    19. septembar 2019 | 15:19

    Ovi što prose su veoma bezobrazni, u mom mestu ima jedna i kada sam je opomenula da me ostavi na miru počela je da viče zamnom grozne reči. Oni su zaštićeni kao beli nedvedi.

  • Јасмина

    19. septembar 2019 | 14:15

    Јадно

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA