≫ 

Prelepa Grkinja, ponos nacije, sve vreme lagala da radi u NASA: A po njoj nazvali i prvu Barbi lutku

Eleni je prva Grkinja koja je dobila Barbi lutku po ugledu na sebe

  • 15
Eleni Antoniadou Foto: Facebook/Eleni Antoniadou

Grkinja, koja je poslužila kao inspiracija za prvu grčku Barbi lutku, optužena je da laže da je radila kao vodeća naučnica koja je osvojila nagrade za svoj rad u NASA, piše britanski Telegraf.

Eleni Antoniadou (31) opisana je kao specijalista u oblastima regenerativne medicine, bioinženjeringa veštačkih organa i svemirske medicine, radnik obuke astronauta u NASA i kao izvršni direktor Transplantacije bez donatora, koji stvara veštačke organe za transplantaciju.

Nazvana kao "grčka naučnica globalnog kalibra" od strane nacionalnih medija, njena priznanja uključuju imenovanje na listi Forbs među 30 osoba mlađih od 30 u zdravstvenoj zaštiti, titula žene godine 2013. na godišnjim britanskim nagradama FDM, nagrada NASA-ESA za izvanrednog istraživača 2012. godine.

Pre dve nedelje Eleni je grčki ministar obrazovanja Niki Kerameos uručio nagradu za naučnu izvrsnost, rekavši kako "njena strast prema nauci inspiriše sve i ispunjava ih optimizmom".

Međutim, njena karijera je ove nedelje dospela u centar zbivanja, a članovi akademske zajednice tvrde da su mnoga njena dostignuća lažna i da nikada nije bila na položaju u NASA niti osvojila jednu od nagrada.

Antoniadou je imala jednu od 20 ženskih uloga kao deo Barbine serije "Sheroes", zajedno sa manekenkom Advoa Aboah i šampionkom US Opena Naomi Osakom.

Napravljene su lutke prema njihovom izgledu u čast proslave 60 godina od lutke Barbi u martu.

Eleni Antoniadou Foto: Facebook/Eleni Antoniadou

- Uvodeći devojčice u priče o ženama iz svih slojeva života, one počinju da uviđaju više mogućnosti za sebe - rekla je kompanija o svojoj kampanji.

Elena, prva Grkinja koja je dobila Barbi lutku po ugledu na sebe, rekla je tada kako nas "svaki korak svakog dana približava ostvarenju našeg sna".

-  Možete postati ono o čemu sanjate - izjavila je ona.

Na internet stranici proizvođača Barbi, Matel, piše da se Elena pridružila NASA 2012. godine.

Međutim, Kostas Bouioukos, docent za bioinformatiku na pariskom univerzitetu Diderot u Francuskoj, tvrdi da ona nikada nije radila u NASA.

Eleni Antoniadou Foto: Facebook/Eleni Antoniadou

- Za većinu ljudi nju i ne treba zvati naučnikom - napisao je on u postu na Fejsbuku.

Tim iz Grčke koji je posvećen raskrinkavanju lažnih vesti, takođe je odbacio njenu tvrdnju da je radila na timu koji je izgradio prvi implantat traheje koji je uspešno korišćen na pacijentu u Londonu, rekavši da je pacijent preminuo nakon toga.

Elena je nakon ovoga izdala saopštenje u kojem je rekla kako je radila na projektu veštačke inteligencije za NASA, dok je portparol agencije rekao kako Elena nije zaposlena kod njih, ali nije mogao da isključi mogućnost da je radila kao podizvođač za NASA projekte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RICINUS

    20. septembar 2019 | 12:36

    Baš me čudi da grci lažu

  • Putin R.S

    20. septembar 2019 | 11:27

    Selfi sa "Marsa"?! Tako to i NASA radi pa govore ljudima da vrse istrazivanja na istom kao i ova lepa grkinja.

  • Tetovirana stvarnost

    20. septembar 2019 | 13:46

    Rover na marsu je običan autić ko karting samo mu dodali neke gluposti po njemu folije neke i umotali ga tako i voze ga po pustinji na daljinski upravljač, pa zar verujete da postoji robotić kao dečiji auto a da se sa njim upravlja na drugu planetu udaljenu milione kilometara na daljinski? Laž čista a ISS stanica ne služi ničemu čim navodno orbitira oko zemlje i orbitira a šta s tim nešto što navodno brzo leti oko planete može da nešto obavlja u svemiru aha ko avionu u vazduhu kad bi otvorio vrata...laž još jedna. Stanica da bi funkcionisala mora biti velika kilometrima i da ima startne pogone i druge brodove na njoj što za evakuaciju što spasilačke što za prevoženje ostale opreme. A ne oni pošalju rakete nalik metku 8X57 i navodno...sleti na stanicu čuj metak oblik a sleti pa zakucao bi se u nju a nebi sletio. Da bi bilo ko otišao na mesec ili mars potreban je brod transporter i luka za prizemljavanje ili bolje rečeno primarsovljavanje logično je da?. NASA samo radi na proizvodnji oružja i kojekakvih čipova koje hoće da ugrade u maloumne logično...prevaranti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA