Vaspitačica pedofilka koja je zlostavljala decu i bebe sada je smeštena na 6 minuta hoda od vrtića!

Posle odslužene zatvorske kazne od 10 godina, nalazi se u hostelu namenjenom bivšiim zatvorenicima u kom plaćaju kauciju

  • 0
Vanessa George Vanesa Džordž; Foto: Police

Najpoznatija britanska pedofilka Vanesa Džordž (49) iz Plimuta, koja je puštena je posle 10 godina puštena iz zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dece u vrtiću u kom je radila, nalazi se u hostelu uz kauciju, namenjen onima koji su posle zatvorske kazne pušteni na slobodu, a objekat je udaljen na samo šest minuta pešačenja od vrtića, pišu engleski mediji.

Džordž, bivša radnica u jaslicama, 2009. godine je osuđena na minimum sedam godina zatvora nakon što je u vrtiću "Litl Ted" u Plimutu seksualno zlostavljala oko 30 beba i mališana.

Ove nedelje je puštena iz zatvora posle 10 godina provedenih na robiji, a navodno je smeštena u hostel namenjen bivšim zatvorenicima, koji u tom okrugu košta 50.000 funti godišnje (približno 57.000 evra).

Kako prenosi Dejli mejl, hostel se nalazi na samo 547 metara od obdaništa, odnosno oko šest minuta hoda.

Stručnjaci koji su nadgledali njeno ponašanje u zatvoru usvojili su stroga pravila za njeno puštanje na slobodu, a zabranjen joj je pristup školama, bazenima, društvenim mrežama i ostalim internet stranicama za upoznavanje.

Izvor koji je otkrio informaciju o njenom trenutnom prebivalištu okarakterisao je odluku o njenom smeštanju u pomenuti hostel nečuvenom.

- Kako su to mogli da učine, to je nečuveno. Najgora noćna mora svakog roditelja. radio se o ženi koja je činila odvratne stvari u vrtiću i zloupotrebljavala svoj položaj - rekao je anonimni izvor.

Džordž je posle 10 godina služenja zatvorske kazne ove godine puštena na slobodu, uprkos žestokom protivljenju roditelja dece žrtava.

Otac deteta koje je bilo u bolnici gde je Džordž radila, rekao je da je "zgrožen".

- Verujem da ta žena i dalje predstavlja opasnost po decu. Verujem da postoji velika verovatnoća da će to ponovo uraditi - rekao je on za BBC.

Džordž je 2009. priznala 13 optužbi za seksualno zlostavljanje, ali nije otkrila imena dece koju je napala. Kasnije su mediji preneli da je zlostavljala oko 30 dece, među kojima su bile i bebe.

Službenici za zaštitu dece posetili su 180 dece za koje su mislili da su imali kontakt sa njom, a 21 porodica je prihvatila pomoć koja im je ponuđena.

Vanesa je gnusne činove obavljala sa još troje saradnika -Angelom Alen, koja je silovala devojčicu (3) i koja je već odslužila svojih 5 godina zatvora, kao i sa Kolinom Blačardom, koji će za uslovni otpust moći da se prijavi dogodine. Njih troje su se upoznali na Fejsbuku i vremenom su stvorili užasan portfolio od slika dece iz jaslica koje im je Vanesa dostavljala.

(Telegraf.rs/Dejli mejl)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA