Svi pričaju o ovom pogledu, koji je Greta uputila Trampu: Gledala ga je kao najgoreg neprijatelja

Ako slika vredi 1.000 reči, onda ovaj video vredi 100.000

  • 3
Greta Thunberg, Donald Trump Printskrin: Youtube

Aktivistkinja za očuvanje okoline Greta Tunberg (16) održala je na Samitu o klimatskim promenama UN u Njujorku snažan govor, u kojem je kritikovala svetske lidere, a nakon njega našla se u blizini američkog predsednika Donalda Trampa, koji nije bio najavljen na samitu. Snimak na kojem tinejdžerka gleda ljutito u Trampa ubrzo je postao viralan.

Na snimku se vidi kako Greta stoji sa strane u hodniku UN, dok ispred nje prolazi američki predsednik. On se nijednom nije okrenuo ka njoj već je sve vreme ignorisao.

Dok je Tramp prolazio, kamera je uhvatila Tunberg kako direktno gleda u njega, a snimak su odmah prenele sve televizije.

Video je izazvao lavinu komentara, a mnogi su istakli kako se na licu tinejdžerke jasno video bes prema Trampu i njegovom stavu o klimatskim promenama.

"To je pogled koji se upućuje najgorem neprijatelju", "Ako slika vredi 1.000 reči, onda ovaj video vredi 100.000", "Svi smo mi Greta Tunberg", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Tunberg je prošlog meseca rekla kako Tramp "očigledno ne sluša nauku kada procenjuje globalno zagrevanje".

Tinejdžerka iz Švedske privukla je veliku pažnju javnosti konstantnim naporima u rešavanju problema koje klimatske promene donose budućim generacijama.

Tako je u ponedeljak u Njujorku, na ivici suza, održala snažan govor u kojem je optužila svetske lidere da su "joj ukrali detinjstvo".

Nama mladima se obraćate kada vam treba nada. Kako se usuđujete? Ukrali ste mi snove i detinjstvo praznim rečima, a ja sam jedna od onih koja je imala sreće. Ljudi pate umiru, čitavi ekosistemi se urušavaju - rekla je Greta Tunberg sa govornice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    24. septembar 2019 | 12:05

    Ali ozbiljno,mala je zrela za psihijatriju:)

  • montenegringo

    24. septembar 2019 | 15:49

    Ko gura ovu malu to mene zanima? I koji je ona faktor da nije obavezna u skolu vec se seta kao da se u nesto razumije?

  • Milorad

    24. septembar 2019 | 12:55

    A za šta je spreman Tramp?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA