Misterija narandžastih narukvica i 3 smrti nakon žurke: Kako su počeli da padaju jedan za drugim

Jedan muškarac bez svesti bio je u liftu, još petorica su ležala u apartmanu, a sedma žrtva pronađena je na ulici

  • 0
Narandzaste narukvice, Pitsburg policija Foto: Shutterstock

Trojica muškaraca su preminula, a četvorica su hospitalizovana nakon predoziranja drogom u jednom stanu u Pitsburgu, u Sjedinjenim Američkim Državama u nedelju ujutru. Pre toga bili su na jednoj žurci, jer su svi na rukama imali narandžaste rukavice.

Istražitelji veruju da su se muškarci predozirali fentanilom, prenosi Vašington post.

Vlasti su utorak ujutru uhapsili Pitera Sančeza Montalva u jednom mestu zapadno od Pitsburga, koji je optužen zbog ilegalne distribucije kontrolisane materije koja je rezultirala smrću i teškim telesnim povredama.

Njegovo hapšenje okončalo je jezivu 24-časovnu potragu za odgovorima nakon što je policija dobila prijavu o petorici mladića sa narandžastim narukvicama koji leže bez svesti u jednom stanu.

Pitsburg američka policija SAD Foto: Tanjug/AP

Po dolasku na lice mesta lekari su pronašli i šestu žrtvu kako bez svesti leži u liftu, dok su sedmog mladića pronašli bez svesti na ulici nedaleko od zgrade iz koje je stigao poziv na pomoć.

Dvojica od petorice mladića u stanu preminuli su pre dolaska lekara, dok su svi ostali u besvesnom stanju prevezeni u bolnicu. Mladić koji je pronađen u liftu preminuo je nedugo nakon toga.

Policija je pomislila kako su oni uzeli drogu na žurci na kojoj su bili pre nego što su došli u stan, pa se javio strah da bi moglo biti još žrtava. Međutim, ubrzo su ustanovili da su drogu uzeli u stanu u kojem su pronađeni bez svesti.

U sudskim dokumentima, agent FBI rekonstruisao je događaj od prethodne noći, kada je grupa muškaraca bila u jednom klubu, popularnom među latinoameričkim zajednicama. Tamo su ponudili novac bendu da svira na zabavi u stanu na južnoj strani grada.

Svedok je rekao kako je Sančez Montalvo isekao kilogram narkotika za koje su mladići verovali da je kokain. Nakon toga je mladićima u apartmanu ponudio "crtu" pravo sa noža, a neki su to prihvatili, prenosi Vašington post.

Pitsburg američka policija SAD Foto: Tanjug/AP

- Odmah su počeli da padaju jedan za drugim - ispričali su preživeli mladići inspektorima.

Oko četiri sata ujutru u nedelju policija i Hitna pomoć odgovorili su na poziv o muškarcu bez svesti koji leži u liftu. Rubiel Klemente-Martinez (32) iz Ohaja pronađen je mrtav.

Policija je pratila trag do apartmana 421, gde je pronašla još petoricu muškaraca.

Unutra su pronađena mrtva još dvojica muškaraca Džošua Soberal Serano (38) i Džoel Pecina (32), rekle su vlasti, dok su tri osobe bile u raznim medicinskim stanjima, ali žive. Još jedna žrtva pronađena je živa na ulici u blizini.

Policija je ispitala osobu koja je iznajmila apartman, a koja im je rekla da joj je plaćeno 500 dolara da preda ključeve Sančezu Montalvi na korišćenje.

Iznajmljivanje apartmana pod drugim imenom je uobičajena strategija kojom se koriste trgovci droge kako bi se izbeglo njihovo otkrivanje.

Istražitelji veruju da je droga fentanil ili analog fentanil, ali kažu da će medicinska služba to utvrditi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA