≫ 

Razorni zemljotres pogodio Pakistan: Poginule najmanje 22 osobe, 300 povređenih

Fotografije i video snimci pokazuju na desetine urušenih zgrada i kuća, pukotine na putovima dovoljno velike da progutaju automobile u mestu Mirpur

  • 1

Najmanje 22 osobe su poginule, više od 300 je povređeno, a uništeno je više objekata u zemljotresu jačine 5,8 stepeni koji je danas pogodio sever Pakistana, saopštili su vladini i policijski zvaničnici.

Fotografije i video snimci lokalnih medija pokazuju na desetine urušenih zgrada i kuća, pukotine na putovima dovoljno velike da progutaju automobile u mestu Mirpur, gradu na pakistanskoj strani Kašmira, prenose agencije.

Pakistan, zemljotres Ljudi su izašli na ulice u Islamabadu, Foto: Tanjug/AP

Epicentar zemljotresa bio je 23 kilometra severno od Dželama, oko 120 kilometara od prestonice Islamabada na relativno maloj dubini od 10 kilometara, saopštio je američki Geološki zavod.

U ugrožena područja poslati su vojnici s vazduhoplovnim i medicinskim timovima za podršku i ćebad, šatori i kuhinjska oprema.

Pakistan, zemljotres Zemljotres je bio magnitude 5,8 stepeni, Foto: Tanjug/AP

Najveća šteta prouzrokovana je između gradova Dželama i Mirpura.

Pakistan, zemljotres Foto: Tanjug/AP

Premijer Imran Kan izrazio je duboku zabrinutost zbog oštećenja uzrokovanih zemljotresom i usmerio je sva odeljenja da pruže odmah pomoć, navela je pakistanska vlada na Tviteru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA