Srpkinje uhapšene u Cirihu zbog ilegalne ordinacije: "Divlje doktorke" pale tokom davanja injekcije

Uhapšene i odvedene pred tužioca

  • 20

Tri žene iz Srbije ilegalno su držale lekarsku ordinaciju u Cirihu. One su uhvaćene baš pre nego št su htele da obave kozmetički tretman.

U mestu Adlikon pored Regensdorfa (ciriški kanton), policija je u petak upala u ordinaciju dok se "doktorka" upravo spremala sa da injekciju mušteriji.

Istraga je dovela do saznanja da je ordinacija bila u privatnom stanu. Žene su starosti od 41 do 53 godine, koje su sve državljanke Srbije, a u Švajcarskoj su ilegalno. Ordinaciju su držale bez neophodnih papira.

Policija je u stanu otkrila i sobu koja je bila namenjena intervencijama. U njoj je trio izvodio kozmetičke i medicinske tretmane.

Ni "doktorka" ni njene dve asistentkinje nisu imale licencu neophodnu za davanje injekcija i ubrizgavanje bilo kakvih preparata, kao ni dozvolu za rad.

Srpkinje su uhapšene i odvedene pred tužioca.

Kako se navodi u komentarima na ovu vest, ovo nije izolovan slučaj, jer ima mnogo ljudi koji u Švajcarskoj rade ilegalno, u građevini, hotelijerstvu ili na poslovima održavanja domaćinstava i da je potrebno mnogo više kontrole i angažovanja države.

(Telegraf.rs / Izvor: Blick.ch)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    29. septembar 2019 | 10:42

    Tako treba sa takvim stvarima nema sale,cini mi se da je prosle godine uhapsena ako je to ta.

  • Ratko

    29. septembar 2019 | 10:25

    Svakoj po 20.god robije svajcarska nije srbija da moze ko sta hoce da radi.

  • Kiki

    29. septembar 2019 | 12:03

    Zbog rata nase narode nepidnose a sad i ovakve ludorije sa balkana, bitcemo crne ovce gde god krenemo u svet, zbog pojedinaca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA