Na izborima u Austriji glasalo se i za "čudne" stranke: Partija piva osvojila 3.000 glasova

Centralne teme ove stranke u kampanji bile su potrošnja piva, zabrana mešavine piva i borba protiv nezaposlenosti, a u Beču osvojila je 3.649 glasova, što je 0,6 odsto svih predatih glasova u austrijskoj prestonici

  • 0

Na prevremenim parlamentarnim izborima u Austriji zapažen broj građana birao je "čudne" stranke, kao što je "Partija piva".

U Beču je "Partija piva" uspela da osvoji čitavih 0,6 odsto glasova, a uporišta joj se nalaze u 21, 22. i 10.bečkom okrugu.

Centralne teme ove stranke u kampanji bile su potrošnja piva, zabrana mešavine piva i borba protiv nezaposlenosti, a u Beču osvojila je 3.649 glasova, što je 0,6 odsto svih predatih glasova u austrijskoj prestonici.

U 22.okrugu ova stranka osvojila je 0,9 odsto glasova, u 21. je dobila 0,8 odsto od svih glasova, a u 10. dostigla 0,7 procenata.

Šef "Partije piva" Marko Pogo, u video poruci glasačima, najavio je:

- Naš put je tek počeo. Čekaju nas izbori u Beču 2020 - .

ZELENI SLAVILI DO  JUTRA, PONESTALO PIVA

Stranka Zelenih, koja je na jučerašnjim prevremenim parlamentarnim izborima u Austriji ostvarila ne samo povratak u skupštinske klupe već i najbolji rezultat u istoriji postojanja, proslavila je izborni uspeh velikom feštom, na kojoj je u jednom trenutku ponestalo pivo.

Proslava izbornog uspeha trajala je do ranih jutarnjih sati i ne bi ni prestala da policija nije okončala slavlje u bečkom lokalu "Metropol".

Objekat je bio prepun pristalica stranke, a u toku večeri nestalo je pivo.

Zeleni su, međutim, uspeli da se snađu, pa su članovi po gradu kupovali limenke piva.

Lider Zelenih Verner Kogler je u dva navrata obišao feštu i poručio članovima da treba da slave jer "spašavanje sveta treba da bude i zabavno".

Tokom proslave, Zeleni su u više navrata puštali pesmu "We are going to Ibiza", koja je ponovo postala hit nakon korupcionaške afere doskorašnjeg lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc-Kristijana Štrahea.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA