Objavljen snimak: Ovo je trenutak napada na saudijska naftna postrojenja

Za vreme napada, vazdušni prostor oko rafinerija bio je zaštićen sistemima protivvazdušne odbrane Patriot, Skajgard i Krotejl

  • 0
Saudijska Arabija nafta Foto: Tanjug/Planet Labs Inc via AP, File

Objavljeni snimci sigurnosnih kamera detaljno su pokazali kako je došlo do napada bespilotnim letelicama i raketama na rafinerije u Saudijskoj Arabiji.

Kamere, smeštene u objektima koji su pogođeni, zabeležile su eksplozije i vatru koje su proizvele rakete i bespilotne letelice. Na devetoj sekundi snimka može se videti i jedna od raketa u gornjem levom delu ekrana, prenosi Sputnjik.

Napad je izvršen 14. septembra u regionima Abkaik i Hurais, istočno od Saudijske Arabije.

U prvom delu ofanzive bespilotne letelice kamikaze malih dimenzija usmerene su na ometanje sistema protivvazdušne odbrane, kažu vojni stručnjaci.

U drugom delu napada krstareće rakete nanele su većinu štete.

Za vreme napada, vazdušni prostor oko rafinerija bio je zaštićen sistemima protivvazdušne odbrane Patriot, Skajgard i Krotejl.

Međutim, nijedan od njih nije uspeo da otkrije dolazak bespilotnih letelica i krstarećih raketa, zbog čega su ih vojni stručnjaci kritikovali.

(Telegraf.rs/Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA