Italijani sad traže i Crnogorca okrivljenog za krađu dijamanata od 7 miliona evra u Veneciji

Kako se navodi, Perović je bio deo šestočlane bande

  • 1
Venecija, Maskirani lopov sa pištoljem, kriminalac, maska, fantomka, pljačkaš, razbojnik, provalnik

Ilustracija; Foto: Pixabay, Freedigitalphotos.net/Boaz Yiftach

Sud u Veneciji raspisao je poternicu za Podgoričaninom Goranom Perovićem (55), članom organizovane kriminalne grupe koja je iz Duždeve palate ukrala dijamante i nakit vredan oko sedam miliona evra, vlasništvo katarskog šeika Hamada bin Abdulaha al Tanija.

List Dan piše, pozivajući se na italijanske medije, da se Perović trenutno nalazi u Srbiji i da je van domašaja italijanskih vlasti, prenosi "CDM".

Sud u Veneciji je već osudio hrvatske državljane koji su učestvovali u toj pljački, i to strožim kaznama nego što je tražilo tamošnje tužilaštvo.

Krađa je obavljena tokom izložbe nakita i drugih vrednih predmeta indijskih artefakata iz privatne kolekcije katarskog šeika Hamada bin Abdulaha al Tanija.

Perovićev advokat po službenoj dužnosti smatra da se njen klijent ne može smatrati beguncem, jer ne postoje konkretni dokazi da on ima saznanja da mu je u Italiji određen pritvor.

Kako se navodi, Perović je bio deo šestočlane bande, a u italijanskom tužilaštvu niko ne može da veruje da on ništa ne zna.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😎

    2. oktobar 2019 | 09:52

    E, NE NAŠLI GA NIKAD . TO LEGEENDOOO.💎💎💎💎💎💎💎💍💍💍💍💍💍💍💎💎💎💎💎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA