≫ 

Upravo su otkazali Amber alert, iako se 5 dece i dalje vodi kao nestalo. Sumnja se da je kriv otac

Policajci su zabrinuti za njihovo zdravlje i sigurnost

  • 3
nestala deca Foto: niagarapolice.ca

Amber alert otkazan je za petoro dece, koju je navodno odveo njihov otac iz Džordana u Ontariju, Kanada, iako se mališani i dalje vode kao nestali.

Upozorenje je izdala provincijska policija Ontarija na zahtev regionalne policije Nijagare oko 17 časova po lokalnom vremenu u utorak, prenose kanadski mediji.

Policija je u saopštenju rekla kako su deca, starosti od 5 do 14 godina, poslednji put viđena u Džordanu i veruju da su oteta iz porodičnog doma između 19. i 25. septembra. Deca su živela u kući sa oba roditelja.

- Deca su predmet privremenog starateljstva, a otac je to prekršio jer je odbio da ih vrati. Detektivi su zabrinuti za njihovo zdravlje i sigurnost - rekao je policajac Fil Gavin.

Amber alert je uključen nakon što je Služba za porodicu i decu Nijagara prijavila decu koja su nestala u poslednja 24 sata. Upozorenje je otkazano u utorak uveče, objavila je policija.

Gavin je istakao kako policija veruje da se porodica uputila ka Torontu i moguće je da putuju u zlatnom ili bež pikap kamionu, ali njihova trenutna pozicija je nepoznata.

- Znamo samo registarske tablice. Porodica je ranije živela u Torontu, a možda imaju rođake ili prijatelje u tom području - dodao je on.

nestala deca Foto: niagarapolice.ca

On je dodao kako otac nije vlasnik vozila, pa ga je verovatno pozajmio ili ukrao.

- Aktiviranje Amber alerta nije nešto što olako shvatamo. Svesni smo da smo utisali na hiljade ljudi širom ove provincije, ali to ne bismo učinili da nismo verovali da je važno - rekao je Gavin.

Ubrzo je Amber alert Ontario na Tviteru napisao da se upozorenje otkazuje.

- Amber alert se otkazuje. Deca su još uvek nisu locirana, istraga se nastavlja. Za više informacija pozvati policiju - napisali su u postu.

Policija je identifikovala oca kao Glena MekDermida (49). Visok je 182 cm i težak oko 125 kg. Ima plave oči, plavu kosu i bradu.

Nestala deca su Evelin (5), Matias (10), Soveren (11), Eska (13) i Magnus MekDermid (14). Policija je zatim do detalja opisala kako svako dete izgleda, kako bi pomogla ljudima da ih prepoznaju na ulici.

Video: Amber alert sistem - pomoć u pronalaženju nestale dece

(A.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    2. oktobar 2019 | 12:43

    Oteo ih rodjeni otac... I smatra se kidnaperom? Bolestan sistem skroz...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA