Optužili je da je lagala da su je silovala 11 mladića: Poruke otkrivaju njihov pakostan plan

Ona je rekla kako je pristala na seks s jednim od muškaraca posle zabave na bazenu u Aja Napi, ali da su u jednom trenutku njegovi prijatelji upali u sobu i grupno je silovali

  • 0
Silovanje Kipar suđenje Izraelci devojka Foto: Tanjug/AP

Na Kipru je počelo suđenje devojci koja je optužena da je lagala da ju je silovala grupa Izraelaca u Aja Napi. Prvog dana prikazane su poruke Izraelaca, koje su otkrile kako su oni planirali orgije sa britanskom tinejdžerkom.

Poruke su razmenjene između 11 tinejdžera starosti od 15 do 18 godina, a u njima su opisani njihovi planovi za seks s 19-godišnjakinjom u hotelskoj sobi na Kipru, piše Dejli mejl.

- Večeras ćemo je po****ti - pisalo je u jednoj od tih poruka.

Devojka se sumnjiči za lažno prijavljivanje muškaraca jer su je neki tokom dobrovoljnog seksa s njima snimali bez njenog dopuštenja. Tri su muškarca priznala da su s devojkom imala polne odnose, a ostali su negirali da su je silovali.

Ona je rekla kako je pristala na seks s jednim od muškaraca posle zabave na bazenu u Aja Napi, ali da su u jednom trenutku njegovi prijatelji upali u sobu i grupno je silovali.

Pregled lekara pokazao je da je na butinama imala masnice i ogrebotine.

11 Izraelaca uhapšeno je zbog silovanja.

Silovanje Kipar suđenje Izraelci devojka Foto: Tanjug/AP

Međutim, kasnije, tokom policijskog ispitivanja, predomislila se i rekla kako nije silovana. Sada joj se sudi da je sve izmislila i optužena je za laganje javnosti.

Jedan od njih je policiji rekao da je njih 11 razgovaralo o seksu s tom devojkom na "loš i agresivan način".

- Rekli su da će biti u našem stanu jer dolazi mlada Engleskinja a oni svi nameravaju da imaju s njom seks. Govorili su o tome i smejali se, govorili su da će orgijati s njom. To su govorili na vrlo loš i agresivan način i izgledalo je da su svi spremni za to te večeri - rekao je jedan od svedoka na suđenju.

Suđenje je naglo prekinuto nakon što je odbrana rekla da im treba vremena za proučavanje izveštaja od 34 stranice koji je sadržavao i podatke o porukama s mobilnih telefona osumnjičenih. Tada je devojka dobila napad panike, počela je da plače i borila se za vazduh.

Zbog odlaganja suđenja njena advokatica tražila je da joj se promene uslovi kaucije, kako bi mogla da se vrati kući u Veliku Britaniju pre idućeg ročišta 15. oktobra. Sudija je taj zahtev ipak odbio, ali dopustio je da se od sada javlja policiji jednom nedeljno, umesto tri puta nedeljno kao do sada. Advokati su rekli da je devojka u lošem stanju, da samo želi ići kući te da je zbog toga što za vreme celog suđenja mora biti na Kipru izgubila mesto na fakultetu na kojem je studirala.

Silovanje Kipar suđenje Izraelci devojka Foto: Tanjug/AP

- Ovo je bilo traumatsko iskustvo za nju. Sam incident je bio traumatičan, a sada još i suđenje. Ne mogu zamisliti kako joj je. Silovanje se dogodilo, a nije u potpunosti istraženo - rekao je jedan od njenih advokata.

Dodao je i da je ona ranjiva i da pati od post-traumatskog stresa. Tvrdi da je promenila priču jer je policija vršila pritisak na nju dok je bila u krhkom stanju.

Policajac koji je svedočio potvrdio je da su poruke od osumnjičenih zapravo dokaz da je silovanje bilo planirano.

Advokati devojke sada sudu planiraju reći da je kiparska policija sprovela nepotpunu istragu navodnog silovanja zbog straha da će slučaj naštetiti tamošnjem turizmu. Kažu i da je došlo do zloupotrebe postupka jer je devojka zapravo bila prisiljena da potpiše izjavu kojom povlači navode o silovanju. Policija ju je ispitivala osam sati bez prisutnosti advokata.

- Vršili su pritisak. Aja Napa je mesto na koje mnogi mladi dolaze na odmor, a ovakav bi slučaj znatno naštetio njihovom turizmu - rekao je jedan od advokata devojke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA