≫ 

Čarapom je neko ubio 14 žena od '86. do '91. godine: Tek sad je rešen najveći zločin u Južnoj Koreji

On već u zatvoru služi doživotnu kaznu, a neće biti krivično gonjen jer je slučaj zastareo

  • 0
Seul, ubistvo istraga policija Foto: Profimedia

Muškarac iz Južne Koreje priznao je ubistva 14 žena, uključujući i devet koje su bile žrtve u najzloglasnijem slučaju serijskog ubistva u zemlji - ali osumnjičeni se neće suočiti sa krivičnim gonjenjem, rekla je policija.

Policija je prošlog meseca saopštila kako veruje da je identifikovala muškarca koji stoji iza najmanje tri od 10 ubistava koja su se dogodila u gradu Hvaseong južno od Seula, između 1986. i 1991. godine.

Kako su potvrdili za CNN, muškarac je priznao devet ubistava i još pet dodatnih, kao i 30 seksualnih napada. Muškarac, koji je sada u 50-im, već je u zatvoru gde služi doživotnu kaznu.

Osumnjičeni je priznao ubistva i govorio o detaljima, čak je i na papiru nacrtao lokacije na kojima ih je izvršio, piše CNN. Policija će sada raditi na proveri ovog priznanja i preusmeriti ga na svoje originalne zapisnike o istrazi.

Uprkos priznanju, osumnjičeni se neće suočiti s optužbama za ubistva, jer je slučaj zastareo. Iako je policija znala da krivično gonjenje nije moguće, vodili su evidenciju o svojim istragama i nastavili su proveru slučaja.

- Policija mora da istražuje zločin. To je važan slučaj koji je pokrenuo pitanja širom Koreje. Žrtve i njihove porodice snažno zahtevaju da se sazna istina. Nebitno je koliko je vremena prošlo, otkrivanje toga šta se zaista desilo je razlog zašto policija postoji - rekli su iz policije.

Davljenje, zlostavljanje, maltretiranje, Nasilje, žene, nasilje nad ženama Foto-ilustracija: Jovana Velimirović

Advokat iz Južne Koreje potvrdio je za CNN da ni porodice ni žrtve verovatno neće moći da podnesu građansku tužbu. U Južnoj Koreji, građanski slučajevi moraju biti pokrenuti u roku od 10 godina od vremena zločina.

Najzloglasniji slučaj serijskog ubistva

Vlasti decenijama nisu mogle da reše niz ubistava, koja se postala jedan od najzloglasnijih slučajeva serijskog ubistva u zemlji. O njima se čak snimio i krimi film 2003. godine.

Iako su ubistva ostala nerešena, postojali su dokazi koji su ih povezivali.

Svih devet žrtava seksualno su napadnuti i ubijeni, a većina ih je zadavljena na smrt, rekao je izvor iz policije CNN-u.

U većini slučajeva, komad odeće poput čarape ili bluze korišćen je prilikom ubistva.

Žrtve su bile uzrasta od tinedjžerske dobi pa do preko 70 godina.

Video: Ukoliko nekog želite da ubijete i prođete nekažnjeno, dođite u Šetonje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA