Spektakularno bekstvo političarke Aide iz zatvora: Spustila se niz konopac, sela na motor i zbrisala

Merlano je pobegla iz pritvora u Bogoti nakon što joj je dopuštena poseta stomatologu - a sve je snimljeno na videu

  • 2
Aida Merlano Printskrin: Youtube

Političarka Aida Merlano (43) iz Kolumbije osuđena je prošlog meseca na 15 godina zatvora zbog kupovine glasova, a sada je ponovo svetska vest jer je na spektakularan način pobegla iz zatvora kroz prozor ordinacije.

Merlano je pobegla iz pritvora u Bogoti nakon što joj je dopuštena poseta stomatologu - a sve je snimljeno na videu.

Na jednom od snimaka vidi se kako Merlano sedi na stolici, dok zubar izlazi iz ordinacije. U tom trenutku brzo ustaje i uzima crven konac ispod obližnjeg stola i baca ga kroz prozor.

Na drugom snimku vidi se crven konopac kako viri iz prozora, a onda i političarka sva u belom kako se spušta niz njega.

Prilikom skoka kroz prozor, zbunjeni prolaznici su joj čak pomogli da ustane.

Da je bekstvo odlično isplanirano pokazuje i to što Merlano napolju čeka osoba na motoru, koja joj daje kacigu, a dvojac ubrzo nestaje.

Iz zatvora su poručili da je bekstvu u toku, ali i da je ponuđena nagrada od 50 miliona kolumbijskih pezosa (oko 13.000 evra) za informacije o tome gde se nalazi Merlano.

Interpol je u četvrtak objavio narandžastu poternicu za njom, upozoravajući da Merlano predstavlja ozbiljnu i neposrednu pretnju za javnu bezbednost.

Aida je prošlog meseca osuđena na 15 godina zatvora zbog kupovine glasova na parlamentarnim izborima 2018. godine. Nije poznato zašto joj je dozvoljen odlazak kod stomatologa jer se kratkotrajni boravak van zatvora obično dopušta samo u posebnim situacijama.

Zanimljivo je i to što je istog tog dana imala zakazano saslušanje na kojem je trebalo da bude razmatrana mogućnost smanjenja izrečene zatvorske kazne.

BBC je preneo kako je Merlano stigla u ordinaciju u 11.35 sati u pratnji dva ženska čuvara. Čuvari su čekali ispred sobe tri sata dok je Merlano bila kod zubara. Čim je zubar izašao iz sobe, čuvari su ušli ali unutra nisu zatekli političarku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoe

    4. oktobar 2019 | 16:38

    Kraljica. Dodji da se kandidujes na Kosovu, tamo to nije kaznjivo i javna je stvar.

  • 534

    4. oktobar 2019 | 19:24

    Konopac u ordinaciji. Zubar izlazi. Motor slučajno prolazi baš tad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA