Ovo je najgori serijski ubica u američkoj istoriji: Priznao je krivicu za smrt 93 osobe

Litl služi kaznu doživotnog zatvora od 2014, kada je proglašen krivim i osuđen za tri ubistva. Ali čini se da je broj njegovih žrtava mnogo veći

  • 0

Sjedinjene Američke Države najverovatnije su pronašle najvećeg serijskog ubicu u svojoj istoriji - Samuela Litla (79) koji je priznao 93 ubistva, a savezna policija (FBI) ih je zasad potvrdila 50.

Većina ubijenih su Litlove žrtve, a harao je između 1970. i 2005. godine.

Litl služi kaznu doživotnog zatvora od 2014, kada je proglašen krivim i osuđen za tri ubistva. Ali čini se da je broj njegovih žrtava mnogo veći.

- Samuel Litl je godinama verovao da ga policija neće pronaći i da nikoga nije briga za njegove žrtve. Iako je već u zatvoru, FBI smatra da je važno da mu se sudi za svaku žrtvu i zatvori svaki mogući slučaj - rekla je Kristi Palazolo, istražiteljka FBI.

Samuel Little Litl je crtao svoje žrtve, a te crteže je objavio FBI; Foto: Tanjug/AP/FBI

Policija misli da su Litlova priznanja verodostojna i otvorila je mrežnu stranicu na kojoj se mogu videti snimci priznanja ubice koji opisuje ubistva čije žrtve još nisu identifikovane.

- Veliki broj tih smrti bio je označen kao predoziranje, nesrećan slučaj ili uzrok smeri nije utvrđen. Neka tela nikad nisu pronađena - dodaje FBI.

Bivši bokser poznat i po imenu Samuel MekDauel, prvi put je uhapšen 2012. u prihvatilištu za beskućnike u Kentakiju. Izručen je u Kaliforniju u okvoru slučaja u vezi sa drogom.

Tamo su ga vlasti zahvaljujući tragovima DNK dovele u vezu sa tri nerazjašnjena predmeta, poznatim kao "cold cases", ne temelju čega je 2014. osuđen za ubistvo tri žene u Los Anđelesu između 1987. i 1989. Sve tri su bile pretučene i ugušene.

Video: Uhapšen osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA