≫ 

Kraj drame ispred Ambasade Srbije u Atini: U sumnjivoj torbi nađeni papiri

Nakon što je uočena torba, blokiran je deo ulice Vasilisis Sofijas, u kojoj se ambasada nalazi

  • 0

Uzbuna ispred Ambasade Srbije u Atini gde je danas nađen sumnjiv kofer je okončana. Ekipa policijskih pirotehničara je otvorila kofer i utvrdila da su u njemu samo papiri, preneo je atinski list "Iefimerida".

Policija je osoblje Ambasade tokom uzbune iz bezbednosnih razloga poslala na krovu zgrade. Takođe, bio je blokiran deo ulice Vasilisis Sofijas, u kojoj se ambasada nalazi.

Osoblje ambasade je bilo evakuisano na krov zgrade, a vatrogasci su izašli na lice mesta, kako prenosi grčki list Katimerini.

Ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević izjavio je da je krizna situacija završena, da je sve osoblje ambasade bezbedno i da je ambasada počela normalno da radi, nakon što je ranije danas ispred srpskog diplomatskog predstavništva uočen sumnjivi paket.

On je u izjavi za Tanjug rekao da je situacija trajala oko sat i 10 minuta, kao i da je za to vreme osoblje bilo evakuisano na krov zgrade, na mestu predviđenom za to.

- Policija je zapazila sumnjivi paket oko 13 sati po lokalnom vremenu, radilo se o velikoj crnoj torbi koja se nalazila ispred kapije ambasade. Čim smo primetili, policija je blokirala čitav kvart, svo osoblje je sklonjeno na sigurno i nije bilo panike - rekao je Spasojević.

Prema njegovim rečima, protivdiverziona ekipa je veoma brzo došla i odnela torbu, kao i da će istraga pokazati šta je bilo u njoj.

- Moram da piohvalim grčke službe bezbednosti na brzoj reakciji i odličnoj saradnji - rekao je Spasojević

(Telegraf.rs/ RTS/ Katimerini/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA