Rusija i Kina blokirale rezoluciju UN o Siriji

Ruski ambasador u UN rekao je da svaka rezolucija Saveta mora da uzme u obzir i druge aspekte krize u Siriji

  • 6

Rusija i Kina blokirale su Savet bezbednosti da usvoji Nacrt rezolucije, koji su sačinile SAD, pozivajući Tursku da koristi diplomatske kanale umesto vojne akcije protiv Kurda na severoistoku Sirije, navele su neimenovane diplomate u UN.

Ruski ambasador u UN, Vasili Nebenzja, rekao je novinarima posle sednice iza zatvorenih vraata da svaka rezolucija Saveta mora da uzme u obzir i druge aspekte krize u Siriji, a ne samo tursku operaciju, i da bi trebalo da traži trenutni prekid "ilegalnog vojnog prisustva" u toj zemlij.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    12. oktobar 2019 | 07:46

    I SVE TAKO DOK SE VELIKI NE USAGLASE CIVILI GINU POD NECIJOM NAJEZDOM -OVOGA PUTA TURCI UBIJAJU KURDE A SVET CUTI!!!

  • Rs

    12. oktobar 2019 | 08:01

    Op op Ameri polako , ali sigurno dolazi vam the end

  • Tt

    12. oktobar 2019 | 09:48

    Sve je dogovor velkih. Tramp sve gleda kroz novac i povlaci trupe zato sto nece da trosi novac americkih gradjana na tamosnji rat. Kurdi kao narod bez drzave na tromedji dugo je bio ,,remetilacki^ faktor za Irak I Tursku ( najmanje u Siriji ali su se tamosnjom tragedijom okrenuli I protiv Asada). ,,Zatvaranjem" rata u Siriji verovatno postoji medjusobni dogovor Turske i Sirije ( uz koordinaciju Putina i Rusije koji ponovo imaju veliki uticaj u tom regionu) da se Kurdi razoruzaju i ,,pacifikuju". Dakle, Kurdi su ponovo zrtvovani ( napusteni od SAD) i ostaju bez mnogovekovnog sna o svojoj drzavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA