IQOS dostupan i na američkom tržištu

Kompanija Filip Moris je saopštila da je u Sjedinjenim Američkim državama počela prodaja IQOSa, elektičnog uređaja za zagrevanje duvana

  • 7
iqos

Foto: Promo

Filip Moris Internešnal uvodi IQOS na američko tržište na osnovu ekskluzivnog licencnog ugovora sa kompanijom Altria Group, Inc. Lansiranje IQOSa u Sjedinjenim Državama, sa prvom radnjom koja je otvorena u Atlanti, predstavlja istorijsku prekretnicu u ponudi novih izbora za pušače, s obzirom na to da je IQOS prvi elektronski uređaj na bazi tehnologije zagrevanja duvana koji je autorizovan za prodaju od strane američke Agencije za hranu i lekove (FDA).

iqos

Foto: Promo

- Punoletni pušači imaju pravo na pristup inovativnim alternativama bez duvanskog dima, kao i na precizne informacije o ovim proizvodima. Uz kombinaciju striktne, ali razumne regulative, stroge procene, veće svesti i regulisanih marketinških aktivnosti, proizvodi bez duvanskog dima mogu da imaju ključnu ulogu u podršci odraslim osobama koje bi inače nastavile da puše cigarete da pređu na manje štetne alternative - izjavio je Aleksandar Jakovljević, generalni direktor kompanije Filip Moris za jugoistočnu Evropu.

Uvođenje IQOS-a u Sjedinjenim Državama je još jedan dokaz napora Filip Morisa u podsticanju odraslih pušača da pređu na proizvode bez duvanskog dima zasnovane na inovacijama i naučnim istraživanjima. Njegove revolucionarne karakteristike potvrđuje činjenica da američka Agencija za hranu i lekove do sada nije autorizovala nijedan drugi električni uređaj na bazi zagrevanja duvana za prodaju.

iqos

Foto: Promo

IQOS je prvi elektronski uređaj na bazi tehnologije zagrevanja, ne sagorevanja duvana koji je dobio autorizaciju za prodaju američke Agencije za hranu i lekove (FDA), koja je još u aprilu potvrdila da je njegova prodaja, ukoliko se sprovodi po utvrđenim marketinškim smernicama, u skladu sa zaštitom javnog zdravlja. Odluka FDA usledila je nakon sveobuhvatne analize zahteva za komercijalizaciju (PMTA – premarket tobacco product application) koju je kompanija Filip Moris, proizvođač ovog uređaja, zajedno sa kompletnom naučnom dokumentacijom, agenciji predala 2017. godine. Pored toga, kompanija Filip Moris podnela je i veliki broj naučnih dokaza koji idu u prilog klasifikaciji IQOS-a kao duvanskog proizvoda smanjenog rizika, a koje FDA i dalje razmatra. Ovo je još jedan korak ka svetu bez duvanskog dima, za koji se kompanija Filip Moris svesrdno zalaže.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sajla

    14. oktobar 2019 | 16:03

    Lično sam cigarete zamenio IQOS-om i vrlo sam zadovoljan. Ne trujem dimom ni ženu a ni okolinu.

  • Marko

    14. oktobar 2019 | 23:21

    Ja sam licno cigare zamenio vazduhom,prestao da pusim,i ne trujem vise ni zenu ni decu ni sebe.

  • Nešo

    15. oktobar 2019 | 09:04

    Iqos me preporodio za dva mjeseca, a i dosta manje pušim nego cigare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA