≫ 

Koliko košta gram kokaina širom sveta? Najskuplji je u Finskoj

Lista se odnosi na SAD i zemlje u Zapadnoj Evropi

  • 38

Prema globalnom izveštaju o drogi UNODC, proizvodnja kokaina dostigla je rekordne nivoe 2017. godine. Procenjuje se da je 1,8 miliona ljudi širom sveta prošle godine koristilo drogu koja je proizvedena dve godine ranije. UNODC je takođe pokazao i koliko košta gram droge na ulicama u SAD i Zapadnoj Evropi.

Kako se navodi na infografici, gram droge najskuplji je u Finskoj i tamo košta 112 dolara (101 evro). Za jedan dolar je jeftinija u Austriji i košta 111 dolara (100 evra).

U Ujedinjenom Kraljevstvu gram droge iznosi 103 dolara (93 evra), dok je u SAD malo jeftiniji i iznosi 96 dolara (87 evra).

Sa druge strane, najjeftinija droga nalazi se u zemljama Evrope, pa tako u Portugalu košta 50 dolara (45 evra), dok je u Holandiji malo skuplja pa tako gram kokaina na ulici može da se nabavi za 56 dolara (50 evra).

Napomenućemo da je UNODC u svom izveštaju obuhvatio samo SAD i zemlje u Zapadnoj Evropi, a cene su na grafikonu u dolarima.

Infographic: The Street Price Of A Gram Of Cocaine  | Statista You will find more infographics at Statista

Video: Krijumčari doživeli brodolom, a spas im je bio kokain koji su dilovali

(Telegraf.rs/Foto: statista.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA