≫ 

Najzloglasniji serijski ubica Australije ponovo u bolnici: Ispred sobe Ivana Milata jako obezbeđenje

Pre nekoliko meseci Milat je snimljen prvi put za deset godina, nakon što je izlazio iz bolnice u kojoj je bio zbog lečenja raka

  • 5

Najzloglasniji serijski ubica u Australiji Ivan Milat prebačen je iz zatvora na odeljenje intenzivne nege u bolnici u Sidneju.

Milatu (74) je dijagnostikovan rak i već je ranije bio na lečenju, prenose mediji, dodajući da je pojačano obezbeđenje ispred njegove bolničke sobe.

Portparol zatvora rekao je ranije da jedinica za pratnju ekstremno visoke bezbednosti odvodi zatvorenike visokog rizika i one povezane sa terorizmon na sud i u bolnicu.

- Ove zatvorenike uvek čuva specijalno obučeno osoblje, koje kontroliše sve pokrete i interakcije. Najmanje jedan oblik zadržavanja - lisice na rukama ili nogama - ostaju kod zatvorenika visokog rizika tokom lečenja i medicinskih tretmana - dodao je on.

Pre nekoliko meseci Milat je snimljen prvi put za deset godina, nakon što je izlazio iz bolnice u kojoj je bio zbog lečenja raka.

Mediji prenose kako mu ova bolest daje još malo vremena za život, dok nastavlja da se vodi borba da serijski ubica prizna zločine zbog kojih je osuđen.

Ivan Milat odgovoran je za brutalna ubistva sedam osoba između 1989. i 1993. godine. Pretpostavlja da je ovih sedam žrtava odabrao, jer su u ranim 20-ima i jer nisu živeli u blizini, pa je mislio da niko neće ni shvatiti da su nestali.

Ivan Milat Foto: Profimedia/AFP

Prvi pronađeni par bio je poreklom iz Velike Britanije. Jedna od njih dve ubodena je 21 put u leđa i 14 puta u grudi. Drugoj je deset puta pucao u glavu. Najmlađe žrtve bili su žena i muškarac iz Australije. Muškarac je uboden 8 puta, a žena je brutalno pretučena. Zadnji pronađeni par bili su Nemci. Jedna od njih pronađena je bez glave koju policija, uprkos opsežnoj istrazi, nikada nije pronašla. Ivan Milat za ta hladnokrvna ubistva dobio je 7 doživotnih kazni.

Još uvek nije priznao ubistva zbog kojih je osuđen.

Ivan Robert Marko Milat rođen je 27. decembra 1944. u Gildfordu u Australiji. Dete je emigranta iz Hrvatske Stjepana Marka Stevana Milata i Australijke Margaret Elizabet Milat.

Zajedno sa bratom Ričardom bio je deo bande koja je operisala na putu Sidnej-Melburn i pljačkala. Njegov nećak Metju Miler i njegov prijatelj osuđeni su pre nekoliko godina za ubistvo 17-godišnjaka sekirom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA