≫ 

Gori Barselona, bukvalno! Sukobi demonstranata i policije se oteli kontroli, buktinje na sve strane

Zbog vatre su blokirane najmanje četiri ulice

  • 20

Demonstranti i policija sukobili su se u sredu uveče u Barseloni, trećeg dana protesta zbog presuda liderima katalonskih separatista, javlja Rojters.

Policija za suzbijanje nereda ispalila je penasti gas, dok su demonstranti palili kontejnere i automobile u blizini odeljenja za unutrašnje poslove regionalne vlade u glavnom gradu Katalonije.

Protest Barselona Foto: Tanjug/AP

Zbog vatre su blokirane najmanje četiri ulice.

Demonstranti su prethodno bacali rolne toalet papira zato što, kako su rekli organizatori, "ima mnogo toga što treba očistiti".

Protest Barselona Foto: Tanjug/AP

Demonstranti iz više gradova Katalonije danas su krenuli u protestni marš sa namerom da do petka stignu u Barselonu.

Protesti su počeli u ponedeljak, pošto je Vrhovni sud u Madridu osudio devet bivših katalonskih političara i aktivista na zatvorske kazne od 9 do 13 godina, zbog njihove uloge u neuspelom proglašavanju nezavisnosti Katalonije 2017. godine.

Protest Barselona Foto: Tanjug/AP

Troje preostalih optuženih proglašeni su krivima samo za neposlušnost i nisu dobili zatvorske kazne.

Bivši potpredsednik katalonske vlade Oriol Žunkeras osuđen je na 13 godina zatvora zbog pobune i zloupotrebe javnih fondova radi organizovanja referenduma o nezavisnosti Katalonije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Podgorica

    17. oktobar 2019 | 09:00

    Nisu KiM i Katalonija isto. Katalonci imaju pravo, a KiM moze biti nezavisno jedino ako Srbi sa KiNM to zele. Ovo sto pokusavaju Albanci isto je kao kad bi nasi gastarbajteri iz Frankfurta proglasili nezavisnost od Njemacke. KiM je nase, tako ce i ostati, to najbolje znaju ovi sto pokusavaju da ga otmu.

  • Milorad Vujicic

    17. oktobar 2019 | 04:10

    Gdje su sad bombe as osiromasenim uranijem,gdje he sad EUa.Ljudi koji imaju pravo biti samostalni po svim zakonima ovog sveta nema podrsku a kod nas onakav histerican I nepravedan rat .Sto je jos gore histerija jos traje.Bjeda of EU.Da smo imali adekvatno oruzje da I'm se suprostavimo nebi bill tako.Ruske I kineske vojne base sa najsavremenijim oruzjem rasporediti po Srbiji.

  • љиљана

    17. oktobar 2019 | 04:05

    Па кад је дато Косову, може и Каталонији.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA