Erdogan dao Kurdima 120 sati, a on će skoknuti do Putina: "Ako se ne povuku, napadaćemo i dalje"

"Prekinuli smo operaciju na pet dana. Za to vreme, teroristi će se povući iz bezbedne zone, njihovo oružje će biti prikupljeno, a položaji uništeni. Ako se to ne dogodi, mi ćemo nastaviti operaciju"

  • 5

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom naredne nedelje razgovarati o raspoređivanju snaga sirijske vlade u planiranoj "bezbednoj zoni" na severu Sirije, ali je upozorio da će Ankara "sprovesti svoje planove" ako se ne postigne rešenje.

Turska i SAD dogovorili su se u četvrtak da se zaustavi turska vojna ofanziva u Siriji na pet dana, dok se kurdske snage ne povuku iz "bezbedne zone", a Erdogan će, kako navodi Rojters, otići u Soči na hitan sastanak sa Putinom kako bi razgovarao o narednim koracima Turske.

Obraćajući se na ceremoniji u turskoj provinciji Kajseri, Erdogan je rekao da će Ankara "razbiti glavninu" kurdskih snaga na severu Sirije ako se oni ne povuku iz te oblasti tokom dogovorenog perioda od 120 sati.

Turski ministar odbrane Hulusi Akar prethodno je rekao da je turska vojska spremna da nastavi ofanzivu na severu Sirije ako ne bude u potpunosti primenjen dogovor sa Vašingtonom o privremenom zaustavljanju sukoba, dok se ne povuku kurdski borci.

"Prekinuli smo operaciju na pet dana. Za to vreme, teroristi će se povući iz bezbedne zone, njihovo oružje će biti prikupljeno, a položaji uništeni. Ako se to ne dogodi, mi ćemo nastaviti operaciju", rekao je Akar.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    19. oktobar 2019 | 19:05

    Kurdi su na svojoj zemlji u severnoj SirijiDalje ruke od Kurda Turci da vas nepojedu Kurdski vuci !

  • Pravda

    19. oktobar 2019 | 16:30

    Posle se cudi svet terorizmu, gledam ovog malisana na slici i srce mi se kida, digao bi u vazduh celu ameriku i tursku, za svoje neduzno dete. :(

  • joakim

    19. oktobar 2019 | 16:30

    Koja dva cirkuzana Putin i Erdogan.Kad Ameri udare sankcije onda traze pregovore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA