Dramatično spasavanje devojčice na Kritu: U moru provela 12 sati, njen vapaj slučajno čuli ribari

Struja je bila jaka, a talasi veliki, pravo je čudo kako je devojčica izdržala

  • 0
Devojčica, Krit, more, davljenje

Foto: Printskrin/Youtube

Osamnaestogodišnja devojčica na Kritu je, u četvrtak ujutru, pala u more pokušavajući da dohvati svoju torbu koja je pala u vodu. Područje kod Agios Nikolaosa gde se ovo desilo je kamenito, pa se devojčica okliznula i pala u vodu, a zatim su je odvukli jaka struja i talasi.

Više od 12 sati tinejdžerka se borila protiv talasa. Tek nakon 12 sati je spašena, kada su dva ribara sasvim slučajno čula njene pozive u pomoć. Bili su udaljeni oko 2,5 nautičke milje od obale, ugasili su motor i započeli ribolov kad su čuli slab glas kako doziva: „Mama! Mama!”

Prvo su mislili da glas dolazi s obale, a kasnije da je u blizini neki čamac s izbeglicama i migrantima.

- Bilo je izuzetno teško uočiti malu glavu u tami, u mračnom moru - rekao je Saridakis, jedan od ribara, opisujući kako su uspeli da pronađu tinejdžerku.

- Zvuk motora čamca otežao je praćenje. Nisam mogao da čujem, pa sam gasio motor na svakih 10 sekundi  pažljivo krećem prema glasu da je ne bih udario propelerom - ispričao je on.

Potraga je trajala 15 minuta, ali su na kraju uspeli da pronađu devojčicu i spasu joj život. Tinejdžerka je u stanju šoka prebačena u bolnicu Agios Nikolaos. Njeni roditelji tog dana su alarmirali vlasti i proglasili svoju ćerku nestalom.

- Spasavanje ljudskog života je najdragocenija stvar - rekao je Saridakis dodajući:

- Sve se dešava s razlogom, to je niz događaja koji su me odveli u to određeno područje u pravo vreme.

(Telegraf.rs/keeptalkinggreece.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA