Đurović koji je ranjen u Amsterdamu već bio meta likvidacije: Pokušali da ga raznesu bombom u Baru

Istragom je utvrđeno da je Đurović bio meta i da je u planiranje njegove likvidacije bilo uključeno nekoliko osoba

  • 0
Hugo de Grootplein, pucnjava u Amsterdamu

Foto: Profimedia/Paulo Amorim/ddp USA

Jovan Đurovića, brat Luke Đurovića, koji je bio desna ruka Luke Bojovića, koji je ranjen danas u Amsterdamu već je jednom izbegao likvidaciju u centru Bara.

Naime, bomba velike razorne moći, težine oko pola kilograma, 29. avgusta prošle godine pronađena je u centru Bara. Bomba tada nije eksplodirala već je nekako otpala sa Đurovićevog automobila.

Hugo de Grootplein, pucnjava u Amsterdamu

Ispred picerije u kojoj je došlo do pucnjave bilo je mnogo policije; Foto: Profimedia/Paulo Amorim

Istragom je utvrđeno da je Đurović bio meta i da je u planiranje njegove likvidacije bilo uključeno nekoliko osoba.

Luka Bojovic

Ranjeni Jovan je brat Luke Đurovića, ubijenog saradnika Luke Bojovića; Foto: Profimedia/AFP

- Istražitelji koji su danonoćno radili na slučaju utvrdili su da je Đurović bio meta i da je eksplozivna naprava otpala sa njegovih kola slučajno tokom vožnje. Zasad osumnjičeni nije identifikovan, ali se očekuje da će veštačenjem moći da se izoluje DNK, koji bi doveo do rasvetljavanja slučaja - otkrili su tada izvori iz istrage i najavili da očekuju da će krivične prijave protiv više osoba uskoro biti podnete.

Luka Đurović iz Bara, podsetimo, bio je jedan od najbližih saradnika Luke Bojovića, koji je trenutno u zatvoru u Španiji, gde služi kaznu od 18 godina zatvora. Prema optužnici Specijalnog tužilaštva u Beogradu, kriminalna grupa Slobodana Šaranovića, koja je ubila Lukinog rođenog brata Nikolu u Beogradu 29. aprila 2013, pripremala je i likvidaciju Luke Đurovića. Međutim, on je iste godine kada je Nikola ubijen poginuo u saobraćajnoj nesreći kod tunela u Kotoru.

Hugo de Grootplein, pucnjava u Amsterdamu

Scene ispred picerije u kojoj se dogodio napad; Foto: Profimedia/Pro Shots Photo Agency/ddp USA

Od ranije poznat policiji

 

- Lukin brat Jovan odranije je poznat policiji jer je, prema bezbednosnim informacijama, povezan sa klanom koji je predvodio njegov brat Luka Đurović. Vođstvo klanom preuzeo je Alan Kožar, za kojim je nedavno raspisana poternica zbog sumnje da je njegova kriminalna grupa likvidirala Slobodana Šaranovića - objasnili su sagovornici iz istrage.

Jovan Đurović je, prema pisanju crnogorskih medija, bio na meti i 2017. u centru Bara.

On je tada sedeo na terasi lokala sa prijateljem Dejanom Borovićem kada je Borović iz snajpera ranjen u ruku. Napad nije rasvetljen, ali se veruje da je pucano iz automobila u pokretu i da je meta bio Đurović.

Istražitelji smatraju da je Jovan Đurović postao meta u ratu porodica Bojović i Šaranović, koji je već odneo desetak žrtava, a koji je počeo 2009.

(Telegraf.rs/Kurir.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA