• 5

Iz tajne sinagoge u Dubaiju ponovo se čuju molitve: Niko ne zna gde je, ali se niko i ne buni

Vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata pokušale su da ojačaju jevrejsku zajednicu organizujući međuverske događaje i obećavajući da će izgraditi veliki multiverski kompleks

  • 5

U neobeleženoj vili, smeštenoj među kućama u jednom kraju u Dubaiju, posle više decenija u potpuno funkcionalnoj sinagogi čuju se molitve, piše AP.

Iako njeni članovi kriju tačnu lokaciju, samo postojanje sinagoge i prećutno odobrenje koje su dale vlasti te muslimanske zemlje pokazuju da polako dolazi do preporoda jervejske zajednice u Persijskom zalivu.

- Postepeno smo našli svoje mesto u ekosistemu Ujedinjenih Arpaskih Emirata - kaže predsednik nove jervejske zajednice u toj zemlji Ros Kril za AP.

Vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata pokušale su da ojačaju jevrejsku zajednicu organizujući međuverske događaje i obećavajući da će izgraditi veliki multiverski kompleks, u kojem će se nalaziti sinagoga, u okviru pokušaja da poboljšaju sliku o svojoj zemlji na Zapadu.

U međuvremenu, odnosi između zalivskih država i Izraela sve su bolji usled zajedničkog neprijateljstva sa Iranom, mada pitanje budućnosti Palestinaca i dalje predstavlja problem.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Ndb

    Navikli

  • nikolas

    KADA SAM BIO U DUBAJU GDE JE 80PROCENATA STRANACA A 20 DOMACIH JA NISAM PRIMETIO NIKAKVU NE TOLERANCIJU PREMA STRANCIMA!!! KADA SAM POSETIO NAJ LEPSU DZAMIJU NA SVETU SA FAMILIJOM REKAO SAM DA SMO PRAVOSLAVNI HRISCANI TAKO DA NISMO NI RED CEKALI KAO DRUGI NEGO SU NAS UVELI PREKO REDA A JEDINO MORALI SMO DA SE IZUJEMO!!! JA BIH VOLEO DA JE TAKO U NASOJ PRAVOSLAVNOJ SRBIJI !!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima