Sprema se osveta posle smrti Al Bagdadija? Pojavio se snimak onog što je ostalo od njegove kuće

Kako u snimku navodi sirijski aktivista Ali Al-Ejsa, reč je oselu lokaciji na kojoj su komandosi koalicije sproveli operaciju u selu Bariša.

  • 22

Lider Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi ubijen je u operaciji u Idlibu tokom protekle noći. Kako su već preneli lokalni mediji, Al Bagdadi je ubijen nedaleko od turske granice u selu Bariša, na severozapadu zemlje. Pojavio se i snimak vazdušnog napada na mesto na kom je u tom trenutku bio lider Islamske države, a u međuvremenu se pojavio i snimak koji pokazuje kako izgleda "poprište" posle operacije. Vidi se da je sve uništeno. Od svega, ostala je samo gomila šuta i kamenja.

Kako u snimku navodi sirijski aktivista Ali Al-Ejsa, reč je o lokaciji na kojoj su komandosi koalicije sproveli operaciju u selu Bariša.

- Ovde je bila kuća koja je totalno uništena. Na meti operacije bila je baš ta kuća za koju se smatralo da u njoj boravi lider organizacije. Koalicija je uništila kuću pošto je operacija završena. Ona je totalno uništena. Bilo je sedam tela. Sva su transportovana na drugo mesto. Dve žene, jedno dete i muškarci. Sve je u potpunosti uništeno. Na ovom mestu su porodice živele u šatorima - objasnio je sirijski aktivista. - Pričali smo sa porodicama, oni kažu da su neki čudni ljudi došli i rekli im da se sklone, naterali su ih da sednu ispod drveća. Pošto su oni završili, helikopter je uzleteo i odveo/odneo nekog, oni ne znaju koga.

Abu Bakr al Bagdadi, lider džihadističke grupe Islamska država Al Bagdadi, Foto: Tanjug / AP

Dom Abu Bakr al-Bagdadija, lidera Islamske države, koji je predvodio globalni džihad, potpuno je uništen, naveo je ovaj sirijski aktivista.

Treba li očekivati osvetu terorista?

Komandant Sirijskog demokratskog fronta Mazlum Abdi navodi da će posle Bagdadijeve smrti terorističke ćelije tražiti osvetu. Bivši britanski ministar odbrane Tobajas Elvud, upozorio je na moguću odmazdu posle Al-Bagdadijeve smrti, prenosi Daily star.

Kako je naveo, "Njegovo uklanjanje, kao arhitekte kalifata, biće pozdravljeno, ali on se držao 'ispod radara', nije gajio kult jedne osobe, poput Bin Ladena", smatra Elvud.

- ISIS su sledbenici koji se bore za ideologiju, tu je sve u organizaciji, ne vrti se oko samo jednog čoveka. ISIS će se pregrupisati, očekujem represalije - naveo je Elvud.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    27. oktobar 2019 | 17:28

    Највећи светски терористи су брачни пар клинтон и медлин олбрајт

  • kosmos

    27. oktobar 2019 | 16:43

    Toliko naduvaju te ljude oni su ovo oni su ono , najopasniji na svetu, a na kraju kad ih ubiju oni u nekim dvoristima sa zenom i decom gledaju tv. Vidi se da je sve propaganda da se seje strah medju ljudima i da se prave ratovi kranjeg cilja oni najbolje znaju kojeg a mi mozemo da nagadjamo samo.

  • Jacimovic Dragan

    27. oktobar 2019 | 17:56

    "Teroristu" ubile teroriste i idemo tako dalje za pljackom. Hvala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA