≫ 

Otkriven uzrok nesreće u Mađarskoj, koju je izazvao Srbin, a u kojoj je poginulo sedmoro

Kamion srpskih tablica prevozio je veliku količinu plastičnih delova za kupatila

  • 5
Sudar Mađarska Budimpešta Foto: Twitter/Magyar Rendőrség

Tehnička greška na kamionu srpskih tablica, prema prvim informacijama, uzrok je teške saobraćajne nesreće na auto-putu u Mađarskoj, u kojoj je poginulo sedmoro ljudi.

Nesreća se dogodila na putu M5, u ponedeljak ujutru oko pola tri, kada je kamion, koji je išao u pravcu Budimpešte, iz još nepoznatih razloga, prešao u suprotnu traku i u blizini naselja Kištelek sudario se sa dva putnička vozila. Od siline udarca izgorela su sva tri vozila.

U jednom putničkom vozilu bilo je četvoro državljana Rumunije - dvoje odraslih i dvoje dece, dok putnici iz drugog vozila i dalje nisu identifikovani.

Prema nezvaničnim informacijama, kamion je prevozio veliku količinu plastičnih delova za kupatila i bio je napunjen do vrha.

- Od siline udarca najpre se zapalio prvi automobil, buknuo je silovit požar u kome su putnici izgoreli i na licu mesta ih je bilo nemoguće identifikovati. Vozač kamiona nije teže povređen, zadobio je samo ogrebotine - pišu mađarski mediji.

Na lice mesta izašla je i mobilna laboratorija Službe za upravljanje katastrofama Županije Čongrad, ali je utvrđeno da nijedan opasan materijal nije ispušten u vazduh.

Video: Stravična nesreća u Vranju, jedna osoba poginula, jedna teže povređena

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    30. oktobar 2019 | 08:03

    E ako ste nam detaljno objasnili uzrok nesreće. Zaključujem da je problem bio što je plavih tuš kada bilo više nego belih.

  • mile

    30. oktobar 2019 | 08:33

    jeli otkriven ili nije?

  • Bisenija

    30. oktobar 2019 | 10:35

    Da se to desilo u Srbiji, vozač bi bio kriv. 75% ako ne i više kamiona i šlepera je neispravno. Vozači moraju krseve da voze jer nemaju od čega da žive. Vlasnici su,ko???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA