• 20

Đaci u Rusiji će učiti na času kako da sastave AK-47: 100 godina od rođenja Kalašnjikova

Časovi će podsticati patriotizam, pomoći školarcima da formiraju ruski identitet i da omoguće da razumeju vrednost odbrane domovine

  • 20

Škole u Rusiji počeće da svoje đake uče kako da sastave pušku AK-47. To će da bude novina u školama koja će da bude uvedena u čast stogodišnjice rođenja Mihaila Kalašnjikova, čuvenog izumitelja ovog oružja.

Rusko Ministarstvo obrazovanja objavilo je niz metodoloških uputstava koji su zapravo lekcija o AK-47. Kako navodi, časovi će "podsticati patriotizam, pomoći školarcima da formiraju ruski identitet i da omoguće da razumeju vrednost odbrane domovine".

Nastava može da ima različite formate, zavisno od resursa škole, navodi se u priručniku. To uključuje sve, od čitanja knjiga koje je napisao Kalašnjikov do upoređivanja njegovih poznatih pušaka sa američkim oružjem, poput M-16.

Mihail Kalašnjikov, spomenik, kalašnjikov

Spomenik Mihailu Kalašnjikovu; Foto: Tanjug / AP

U nekim školama učenici će takođe da uče kako na brzinu da sastave i rastave rusku jurišnu pušku.

Učenici poslednja dva razreda će takođe i da vode raspravu o Kalašnjikovovom pismu poglavaru Ruske pravoslavne crkve 2012. godine u kom je izrazio žaljenje rekavši da se "plaši da bude okrivljen za smrt svih onih ubijenih iz AK-47".

Kalašnjikov je umro 2013. godine u svojoj 94. godini i u Rusiji ga smatraju nacionalnim herojem. Napunio bi 100 godina 10. novembra.

Video: Ovako Putin puca iz novog snajpera iz fabrike Kalašnjikov

(Telegraf.rs)

Komentari

  • stvarno?

    uchenje je znanje a znanje je moc. ne moze nishta loshe da im bude. i ja sam u shkoli imao odbranu i zashtitu kao predmet i tamo smo rasklapali M 48 .

  • Bisenija

    Zna Rus šta mu treba: talenat! Talentovana deca ce biti jednog dana obaveštajci i kosovci!

  • rade6

    Neka deca uce da koriste kompjuter inernet i ostalo.Pusku ce uvek budala znati rasklopiti inace ne bi bilo ovoliko ubistava.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima