Đaci u Rusiji će učiti na času kako da sastave AK-47: 100 godina od rođenja Kalašnjikova

Časovi će podsticati patriotizam, pomoći školarcima da formiraju ruski identitet i da omoguće da razumeju vrednost odbrane domovine

  • 20

Škole u Rusiji počeće da svoje đake uče kako da sastave pušku AK-47. To će da bude novina u školama koja će da bude uvedena u čast stogodišnjice rođenja Mihaila Kalašnjikova, čuvenog izumitelja ovog oružja.

Rusko Ministarstvo obrazovanja objavilo je niz metodoloških uputstava koji su zapravo lekcija o AK-47. Kako navodi, časovi će "podsticati patriotizam, pomoći školarcima da formiraju ruski identitet i da omoguće da razumeju vrednost odbrane domovine".

Nastava može da ima različite formate, zavisno od resursa škole, navodi se u priručniku. To uključuje sve, od čitanja knjiga koje je napisao Kalašnjikov do upoređivanja njegovih poznatih pušaka sa američkim oružjem, poput M-16.

Mihail Kalašnjikov, spomenik, kalašnjikov Spomenik Mihailu Kalašnjikovu; Foto: Tanjug / AP

U nekim školama učenici će takođe da uče kako na brzinu da sastave i rastave rusku jurišnu pušku.

Učenici poslednja dva razreda će takođe i da vode raspravu o Kalašnjikovovom pismu poglavaru Ruske pravoslavne crkve 2012. godine u kom je izrazio žaljenje rekavši da se "plaši da bude okrivljen za smrt svih onih ubijenih iz AK-47".

Kalašnjikov je umro 2013. godine u svojoj 94. godini i u Rusiji ga smatraju nacionalnim herojem. Napunio bi 100 godina 10. novembra.

Video: Ovako Putin puca iz novog snajpera iz fabrike Kalašnjikov

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Мићко

    31. oktobar 2019 | 14:34

    А наша славе ноћ вештица, Боже ме прости.

  • febo

    31. oktobar 2019 | 15:39

    zato kod nas uce kako da izvuku belu crtu

  • Đorđe

    31. oktobar 2019 | 15:49

    Nego šta, i mi smo nekad imali gađanje u školi, a u vojsci smo učili sklapanje i rasklapanje svih vrsta oružja na normu i zatvorenih očiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA