≫ 

Misterija duga 42 godine: Na Noć veštica devojčica nestala iz kuće, pa pronađena mrtva u frižideru

Dok je Nima bila u krevecu, njeni roditelji su bili kod kuće, koja je bila zaključana

  • 6
Mrtva beba, noc vestica Foto: Shutterstock

Roditelji male Nime Luiz Karter iz Oklahome stavili su svoju 19-mesečnu devojčicu u krevetac tog 31. oktobra 1977. godine na Noć veštica, kao i svako veče do tada. Ujutru je njena majka Rouz zatekla prazan krevetac, a devojčica je nestala iz zaključane kuće.

Iako su vrata na kući bila zaključana kao i uvek, od Nime nije bilo ni traga. Mesec dana kasnije telo devojčice pronađeno je u frižideru u napuštenoj kući. Umrla je od gušenja.

Rouz i njen suprug Džordž prošli su na poligrafu, što je potvrdilo da nisu bili umešani u njenu otmicu i smrt. Međutim, te noći nije bilo nikog drugog u kući.

Pre misterioznog nestanka devojčica u gradu su se dogodili još neki čudni događaji, što je ukazivalo da se događa nešto loše.

Dva meseca pre Niminog nestanka, voljeni porodični pas pronađen je mrtav. Bio je otrovan. Posle nekoliko dana, kada su se vratili kući, videli su da je neko provalio u njihov dom.

Dve godine ranije bliznakinje Meri Elizabet i Augustina otela je njihova dadilja koju su obožavale, Džeki Rubidau, piše britanski Miror.

Odvedene su u napuštenu kuću i zaključane u starom frižideru. Dva dana kasnije Meri se ugušila i preminula, ali je njena sestra Augustina nastavila da plače i doziva pomoć. To su čula deca koja su se igrala u blizini, pa je devojčica pronađena i izbavljena.

Augustina je svima rekla da ih je otela dadilja, ali tek posle tri godine Džeki je osuđena.

Ono što je posebno jezivo jeste da je Džeki takođe čuvala i malu Nimu. U noći nestanka nije pazila na nju, ali su roditelji čuli kako devojčica plače u svom krevecu.

Međutim, kako su rekli, roditelji nisu proverili ćerku već su je ostavili da plače, verujući da je to jedan od načina da se sama uspava.

Iako je Nima bila uznemirena kada su je stavili u krevetac, roditelji su je tokom večeri pustili da se muči, a ta odluka će ih progoniti zauvek.

Kada je Džeri Rubidau najzad uhapšena i osuđena zbog smrti Meri, odbijala je da kaže bilo šta u vezi sa smrću druge devojčice Nime.

Dadilja je 1979. godine osuđena na doživotnu robiju, ali Džordž Karter nikada nije verovao da je ona kriva i za smrt njegove ćerke.

U intervjuu koji je dao 30 godina nakon smrti ćerke, Džordž je rekao kako Džeki to nije mogla da uradi.

- Kad god bi došla kod nas, Nima je trčala ka njoj i radovala joj se. Pre par godina pročitao sam intervju koji je Džeki dala i u kom je priznala da je u to vreme bila na drogama. Šta ako je to uradio neko ko je bio blizak sa našom porodicom? Ali nikada neću biti 100 posto siguran da je to uradila Džeki - rekao je otac.

Porodica nikada neće saznati istinu jer je dadilja Džeki umrla 2005. godine od ciroze jetre dok je izdržavala kaznu.

(A.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maki

    1. novembar 2019 | 11:19

    Sad je kod nas postalo pomodarstvo da slave noc vestica,uzasssss na sta smo spali

  • Tara

    1. novembar 2019 | 12:01

    Bal satanista, veliko katolicko zlo.

  • CG

    1. novembar 2019 | 12:02

    Na ovaj satanisticki praznik nestane najvise djece u svijetu. A Srbi umjesto da slave Boga i njegove Svete ugodnike, naginju o im prvom. Kasnije se pitaju zasto sve ide kako ne valja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA