Krvava Noć veštica: Pucnjave u Kaliforniji, Juti i Čikagu, ima mrtvih i ranjenih

Najmanje četiri osobe ubijene su iz vatrenog oružja, a četiri su povređene na kućnoj zabavi za Noć veštica u gradu Orinda u Kaliforniji, još dve ubijene u Juti

  • 6
Pucnjava Čikago Foto: Tanjug/AP

Širom sveta obeležena je Noć veštica, a da je ovaj praznik zaista postao horor pokazuje činjenica da su se noćas širom Sjedinjenih Država dogodile najmanje tri pucnjave sa smrtnim ishodima.

Najmanje četiri osobe ubijene su iz vatrenog oružja, a četiri su povređene na kućnoj zabavi za Noć veštica u gradu Orinda u Kaliforniji, saopštili su zavničnici.

Šef policije u Orindi Dejvid Kuk izjavio je za ABC njuz da je u toku istraga o višestrukom ubistvu.

Šerifova kancelarija objavila je na Tviteru da radi na slučaju, ali nije navela broj žrtava.

Na video snimku sa mesta događaja, koji je objavila televizija KGO, vidi se kako medicinski radnici unose nekoliko pacijenata u vozila Hitne pomoći, dok drugi šepaju, prenosi AP.

Dve osobe ubijene su na jednoj zabavi povodom Noći veštica u gradu Ruzvelt u američkoj državi Juta, saopštile su vlasti koje zločin tretiraju kao dvostruko ubistvo.

Pucnjava Čikago Foto: Tanjug/AP

Iz kancelarije šerifa okruga Došejn saopšteno je da su nadležni rano jutros pronašli dva muška tela u jednoj kući kod Ruzvelta i da su čuli da je nekoliko ljudi napustilo kuću pre njihovog dolaska.

Identitet žrtava nije objavljen i nije poznato kako su umrli, kao ni motiv ubistva, prenosi AP.

U saopštenju kancelarije šerifa kaže se da istražitelji ne veruju da postoji opasnost po javnost.

Sedmogodišnja devojčica u kostimu bumbara upucana je dok je sakljupljala slatkiše po kućama u Čikagu, u Noći veštica, saopštila je danas policija.

Devojčica je upucana u gornji deo vrata i nalazi se u kritičnom stanju, prenosi AP i dodaje da je prostrelnu ranu leve ruke zadobio i 30-godišnji muškarac koji je prebačen u obližnju bolnicu.

Kako se navodi, pucnjava se dogodila na početku večeri, dok je devojčica hodala sa članovima svoje porodice i drugim učesnicima tradicionalnog sakupljanja slatkiša u okrugu Litl Vilidž.

Polcija je saopštila da smatra da je devojčica bila slučajna žrtva, jer je primnećena grupa muškaraca koja juri jednog muškarca i čuli su se pucnji.

Navodi se i da je policija uzela kamere sa okolnih zgrada kako bi proverila snimke.

Video: Pucnjava u Los Anđelesu: Ubijene najmanje 3 osobe na žurci povodom Noći veštica

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA