≫ 

Nemački đaci posetili logor, pa pevali nacističke pesme: Pokrenuta istraga, izbaciće ih iz škole

Zbog tog incidenta, oni bi mogli da budu izbačeni iz škole, a istraga je pokrenuta nakon što ih je njihova škola u Grunbergu na zapadu Nemačke, prijavila policiji

  • 17

Nemačka policija pokrenula je istragu protiv trojice 14-godišnjaka zbog podsticanja mržnje, nakon što su tinejdžeri navodno svirali antisemitske pesme nakon posete koncentracionom logoru Buhenvald.

Zbog tog incidenta, oni bi mogli da budu izbačeni iz škole, a istraga je pokrenuta nakon što ih je njihova škola u Grunbergu na zapadu Nemačke, prijavila policiji, prenosi Dojče vele.

Incident se dogodio 15. oktobra, kada su trojica tinejdžera škole Koh navodno puštala anti-semitske pesme na pametnom telefonu i pevali u školskom autobusu, a nakon obilaska nekadašnjeg nacističkog logora.

Kako se navodi, za sada se razmatra koje mere će biti preduzete protiv njih, a najgora bi mogla da bude izbacivanje iz škole.

Inače, škola Teo Koh koju pohađaju osvojila je nekoliko nagrada za rad protiv rasizma, a učenici devetog razreda te škole četiri meseca su radili na projektu koji se bavio nacizmom.

Logor Buhenvald koji se nalazi u centralnoj Nemačkoj, koristili su nacisti kao radni logor od 1937. do 1945. godine i u njemu je umrlo 56.000 ljudi, od čega 11.000 jevreja i 8.000 sovjetskih ratnih zatvorenika.

Danas je taj logor pretvoren u memorijalni centar koji služi za podsećanje na nacističke zločine.

Video: Fale svastike i podignute desnice! Merkel u Brisel ispratila predsednicu EK

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA