• 17

Nemački đaci posetili logor, pa pevali nacističke pesme: Pokrenuta istraga, izbaciće ih iz škole

Zbog tog incidenta, oni bi mogli da budu izbačeni iz škole, a istraga je pokrenuta nakon što ih je njihova škola u Grunbergu na zapadu Nemačke, prijavila policiji

  • 17

Nemačka policija pokrenula je istragu protiv trojice 14-godišnjaka zbog podsticanja mržnje, nakon što su tinejdžeri navodno svirali antisemitske pesme nakon posete koncentracionom logoru Buhenvald.

Zbog tog incidenta, oni bi mogli da budu izbačeni iz škole, a istraga je pokrenuta nakon što ih je njihova škola u Grunbergu na zapadu Nemačke, prijavila policiji, prenosi Dojče vele.

Incident se dogodio 15. oktobra, kada su trojica tinejdžera škole Koh navodno puštala anti-semitske pesme na pametnom telefonu i pevali u školskom autobusu, a nakon obilaska nekadašnjeg nacističkog logora.

Kako se navodi, za sada se razmatra koje mere će biti preduzete protiv njih, a najgora bi mogla da bude izbacivanje iz škole.

Inače, škola Teo Koh koju pohađaju osvojila je nekoliko nagrada za rad protiv rasizma, a učenici devetog razreda te škole četiri meseca su radili na projektu koji se bavio nacizmom.

Logor Buhenvald koji se nalazi u centralnoj Nemačkoj, koristili su nacisti kao radni logor od 1937. do 1945. godine i u njemu je umrlo 56.000 ljudi, od čega 11.000 jevreja i 8.000 sovjetskih ratnih zatvorenika.

Danas je taj logor pretvoren u memorijalni centar koji služi za podsećanje na nacističke zločine.

Video: Fale svastike i podignute desnice! Merkel u Brisel ispratila predsednicu EK

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Lea

    Nije resenje ih izbaciti iz skole jer ce to samo pojacati njihov antisemitism. Deci treba pomoc da se izlece od bolesti mrznje. Drustveno koristan rad bi ispunio svoju svrhu.

  • Šone

    Firer je usađen u srca malih nacista.

  • Jova

    Svaka cast skoli sto je prijavila slucaj policiji. Tako rade odgovorni ljudi. Ne sakrivaju nista pod tepih. Kazna sledi.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima