≫ 

Svetske zvezde potpisuju peticiju: Traže da osuđeni ubica ne bude pogubljen

Tada 20-godišnja devojka nađena je pokraj puta u ruralnom okrugu Bastrop, nedaleko od Ostina u Teksasu. Tužioci su naveli da ju je Rid zadavio i ubio tokom seksualnog napada

  • 1
Rodney Reed Foto: Profimedia

Rijaliti zvezda Kim Kardašijan i pevačica Rijana su samo neke od poznatih ličnosti koje pozivaju na otkazivanje egzekucije zatvornika osuđenog za ubistvo žene 1996. godine.

Rodni Rid osuđen je na smrtnu kaznu 1998. godine zbog ubistva Stejsi Stajts kada je on imao 28 godina. Izvršenje smrtne presude zakazano je za 20. novembar.

Tada 20-godišnja devojka nađena je pokraj puta u ruralnom okrugu Bastrop, nedaleko od Ostina u Teksasu. Tužioci su naveli da ju je Rid zadavio i ubio tokom seksualnog napada.

Rid je identifikovan zahvaljujući DNK dokazu koji je uzet sa mesta zločina. Ipak, aktivisti tvrde da je DNK uzorak bilo moguće uzeti jer je seksualni odnos bio sporazuman.

Zatvorenik tvrdi da je nevin, a njegovi advokati navode da postoje novi dokazu koji bi mogli da ga oslobode krivice.

Ti dokazi uključuju navodnu zakletvu bivšeg zatvorenika da je verenik Stajtsove, bivši policajac Džimi Fenel, navodno priznao ubistvo dok je služio kaznu za otmicu i silovanje druge žene.

Neimenovani zavorenik je rekao da je Fenel, koji je belac, bio ljut jer je njegoiva verenica navodno imala aferu sa Afroamerikancem.

Fenel, koji je na slobodi, jeste bio osumnjičen.

Drugi svedoci su takođe naveli da je Fenel bio ljut i da je pretio da će je ubiti.

Sada je više od milion ljudi potpisalo peticiju u kojoj se zahteva da guverner Teksasa Greg Abot zaustavi egzekucija, a tome su se pridružile i brojne poznate ličnosti.

- Jedan klik! Potpišite peticiju ako verujete da vlada ne sme da ubije nedužnog čoveka - napisala je Rijana.

Njoj se pridružila i jedna od Kardašijanki.

- Molim vas, guvernere Abot, kako možete da ubijete čoveka kada se od njegovog suđenja do dokaza koji oslobađaju Rodnija Ridsa i čak do toga da je to učinila druga osoba. Apelujem da uradite dobru stvar - napisala je Kim Kardašijan Vest.

Ridsov pravni tim potpisao je 30. oktobra zahtev za milost.

Video: Zatvorenik broj 46984 je jedini Srbin koji je čeka smrtnu kaznu u Americi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CHE

    7. novembar 2019 | 07:21

    E KOLIKO ONI UBIŠE NEVINO OSUĐENIH, A NAROČITO AFROAMERIKANACA. TO JE AMÉRIKA ZEMLJA VELIKA .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA