≫ 

Sukobi u Boliviji bukte: Lider opozicije krenuo lično po ostavku predsednika Moralesa

Sukobili se policija i demonstranti, prvi koristili suzavac drugi kamenice

  • 2
Evo Morales Foto: Tanjug/AP

Lider protesta u Boliviji ponovo će pokušati da stigne do prestonice kako bi od predsednika Eva Moralesa zatražio da podnese ostavku, dok tu zemlju potresaju nemiri.

Luis Fernandes Kamačo, lider protesta iz grada Santa Kruz, već je juče pokušao da stigne do La Paza, ali je sprečen da napusti aerodrom u blizini prestonice, pošto su se ispred njega okupile pristalice vlade, javio je sinoć Rojters. Njegov avion je potom vraćen u Santa Kruz.

Policija u Boliviji sukobila se u sredu sa demonstranatima koji su pokušali da marširaju do predsedničke palate nakon spornih predsedničkih izbora u zemlji. Policija je upotrebila suzavac kako bi odbila demonstrante koji su bacali kamenje kasno sinoć i rano jutros, preneo je AP.

Bolivija, nemiri, protesti Foto: Printskrin Youtube/Global News

Kamačo predvodi proteste u Santa Kruzu, najmnogoljudnijem gradu u zemlji, zahtevajući od Moralesa da podnese ostavku nakon izbora održanih 20. oktobra.

Protivnici osporavaju zvanične rezultate izbora prema kojima je Morales pobedio tek toliko da izbegne drugi krug u kome bi odmerio snage sa ujedinjenom opozicijom.

Morales, sa svoje strane, optužuje opoziciju da pokušava da izvede državni udar.

Video: U ovom mestu svakog 6. maja ceo grad izađe na ulice i krvnički se maklja

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    7. novembar 2019 | 08:38

    Демократија им куца на вратима и ако им их отворе, живеће као грађани бивше СФРЈ, Авганистана, Ирака, Либије, Сирије ...

  • Ljubiša

    8. novembar 2019 | 08:40

    Znači i oni imaju svog Boška...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA