Okrutnost prema životinjama je sada federalno krivično delo u SAD

Tako je proširen zakon iz 2010. godine po kom je bilo nezakonito pravljenje ili distribucija snimaka na kojima se maltretiraju životinje

  • 2

Američki Kongres je usvojio zakon kojim će se određene vrste okrutnosti prema životinjama smatrati federalnim krivičnim delom.

Tako je proširen zakon iz 2010. godine po kom je bilo nezakonito pravljenje ili distribucija snimaka na kojima se maltretiraju životinje.

Senat je jednoglasno usvojio Zakon o sprečavanju surovosti i torture nad životinjama, a zakon ide predsedniku SAD Donaldu Trampu. 

Iako trenutni zakon zabranjuje video materijal na kom je prikazana okrutnost prema životinjama, on ne zabranjuje ovakva ponašanja.

Video: EKSTREMNO UZNEMIRUJUĆI VIDEO! Nemačka laboratorija divljački zlostavlja životinje

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    7. novembar 2019 | 12:25

    A okrutnost prema ljudima, praćeno smrtnim ishodom, širom sveta je za SAD kolateralna šteta???!!! Za životinej kad se okrutno prema njima ponaša ima odgovornosti, a kad su Srbi u pitanju mogu se proterivati i ubijati, a da za to nema odgovornosti! To vam je savremeni SAD!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA