• 9

Žena koja je preživela Aušvic dobija 200 pretnji dnevno, čuva je policija

Lilijana Segre jedna je od 25 dece mlađe od 14 godina koja je preživela deportaciju u Aušvic. Kanije je prebačena u logo Malčov, gde je oslobođena 1. maja 1945. godine

  • 9

Osamdesetdevetogodišnjakinja koja je preživela Aušvic sada je pod policijskom zaštitom nakon što je počela da dobija oko 200 pretnji dnevno.

Lilijana Segre, kojoj je bilo tek 13 godina kada je bila deportovana u Aušvic, doživotna je senatorka koja je predvodila stvaranje italijanskog parlamentarnog odbora protiv mržnje, rasizma i antisemitizma, lokalno poznatog kao Segre-povereništvo, piše CNN.

Nedavno je putem društvenih mreža počela da prima oko 200 pretnji ili agresivnih verbalnih napada dnevno, saopštili su iz centra The Centro di Documentazione Ebraica Contemporanea (CDEC) sa sedištem u Milanu u Italiji.

- Svaki put kada ugledni Jevreji dođu u sedište medijske pažnje u Italiji, podležu antisemitskim napadima na društvenim mrežama - rekao je Stefano Gati iz CDEC-a.

Lilijanu Segre počela su da čuvaju dva policajca nakon što su krajnji desničari, članovi stranke Forca Noca, u utorak u Milanu postavili transparent gde je Segre gostovala na jednom događaju.

Lilijana Segre jedna je od 25 dece mlađe od 14 godina koja je preživela deportaciju u Aušvic. Kanije je prebačena u logo Malčov, gde je oslobođena 1. maja 1945. godine.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Komentari

  • BOSNA

    Javljaju se fasisti, dzukele jedne i nije vam dosta sto ste dobili po turu, boli istina o zlocinima koje ste sijali po svijetu. Misevi odvratni, necete zataskat svoje zlocine nikad a dobit cete ponovo po turu sigurno. Cercil

  • Boban

    Zasto se cudite Italijanima kada nacista ima i kod nas u Srbiji. I to ih je vise svakim danom i ne skrivaju se. Strasno.

  • Cash®

    Krajnje porazno za civilizaciju današnjice da se nacisti kao aveti prošlosti uopšte javljaju, posle svih zločina i holokausta drugog svetskog rata. To znači da su imali i imaju podršku nekih finansijski moćnih pojedinaca, a možda i grupe. Veoma porazno za Nemačku, koja se nije opametila i suzbila svaku vrstu izraza i aktivnosti netrpeljivosti prema nacijama koje nisu kao domicilna.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima