≫ 

Marka (22) je iz smrskanog auta izvlačio očevidac: Plakao sam i ruke su mi bile krvave

Uhvatio sam se za glavu - niko se nije zaustavio. U nekom trenutku stigle su hitne službe, a do tada je oko 40 vozila jednostavno prošlo. Niko se nije zaustavio. Ruke su mi bile krvave i potekle su mi suze. Ne razumem šta je to sa ljudima

  • 5
Marko Zdravković poginuo Nemačka Foto: Facebook/Marko Zdravković

Marko Zdravković (22) iz Brestovca kod Leskovca poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u noći između srede i četvrtka na autoputu nedaleko od Nirnberga u Nemačkoj. Prema prvim informacijama, njegov šef (27) upravljao je automobilom kojim su udarili u kamion i on je na mestu ostao mrtav, a Marko je podlegao teškim povredama dva sata kasnije u bolnici.

Vozač BMW-a je, prema pisanju nemačkih medija, vozeći putem klizavim od kiše u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i zakucao se u kamion sa zadnje strane. Staklo je bilo rasuto po celom putu. Vozač i njegov saputnik ostali su zaglavljeni u smrskanom automobilu.

Pucnjava u Nemackoj, Nemacka policija Marko je u Nemačku stigao pre 10-ak dana Foto: Tanjug/AP

Mladićima je nakon stravične nesreće prvi u pomoć pritekao Stefan Frike, video novinar koji se zatekao na putu između Najla i Nirnberga, pišu nemački mediji. Kako je ispričao za lokalni portal “Infranken”, odmah pozvao hitne službe i pritrčao da pomogne. Kada je video da vozač ne daje znake života, pokušao je da pruži pomoć suvozaču, dok su vozila prolazila pored njih.

- Uhvatio sam se za glavu - niko se nije zaustavio. U nekom trenutku stigle su hitne službe, a do tada je oko 40 vozila jednostavno prošlo. Niko se nije zaustavio. Ruke su mi bile krvave i potekle su mi suze. Ne razumem šta je to sa ljudima - priča Frike.

Marko Zdravković poginuo Nemačka Očevidac koji se jedini našao Marku Printskrin: infranken.de

Vozač BMW-a je poginuo na licu mesta, pišu nemački mediji, a Marka Zdravkovića su hitne službe prevezle u bolnicu gde su se lekari borili za njegov život, ali nisu, nažalost, uspeli da ga spasu. Vozač kamiona (46), sa kojim se sudario BMW je poljski državljanin, i on nije povređen.

Markova porodica u Brestovcu danas je saznala za stravičnu tragediju.

- Otišao je da radi tamo na građevini pre desetak dana, porodica i prijatelji su u šoku, otišao je za boljim životom, a strašna sudbina ga je zadesila. Strašno je to što se dogodilo. Bio je izuzetno dobar i vredan mladić. Pokušali su da ga spasu, ali je preminuo posle dva sata u bolnici. Te kobne noći se vraćao sa posla zajedno sa kolegom koji mu je ujedno i gazda bio, na žalot i jedan i drugi su vrlo mladi i život je bio tek bio pred njima - ispričao je “Blicu” izvor blizak porodici.

Video: Detalji sa mesta jezive nesreće u Kraljevu, gde je život izgubila K.M. (15)

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pufta

    9. novembar 2019 | 07:56

    Ne zaboravite da pre nego sto se pruzi pomoc treba dobro obezbediti mesto nesrece jer se desavalo da pogine onaj ko pomaze...Saucesce porodicama

  • Dasa

    9. novembar 2019 | 01:16

    Nekada ni reci nisu dovoljne da bi opisale osecaj koji se radja u nama dok pokusavamo da sazivimo neciju bol! Ni za tugu koja nas preplavi jer znamo da je otisao neko isuvise mlad...! Reci ni sada nisu dovoljne kojima cemo porodicama izraziti saucesce...zato Bog neka ih utesi utehom svojom!

  • Suzana

    8. novembar 2019 | 23:44

    Kakve se tragedije dešavaju svakodnevno!!! TUGA DO NEBA! Ode nam mladež, ostajemo bez njih svakako... Odu u nadi za boljim životom, neki se snadju ali tuguju i oni i mi ovde za njima, a nekima se snovi i bolji život prekinu gorkom sudbinom... Došla neka čudna i teška vremena. Narod sve redje ima saosećanja... Kao da postajemo neljudi, na žalost! SAUČEŠĆE PORODICI! VELIKA TRAGEDIJA!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA