≫ 

760 kg kokaina isplivalo kod Rena: Ovakva droga vrlo opasna, policija upozorava da se ne dotiče

Ulična vrednost droge ceni se na oko 60 miliona evra

  • 0

Francuska policija istražuje kako su paketi kokaina i drugih droga isplivali na Atlantsku obalu kod Rena. Građane upozoravaju da ne diraju pakete. Neki od paketa označeni kao "dijamant" ili "briljantin", slično onima koji su pronađeni na Floridi tokom uragana "Dorijan".

Кokain u paketima je veoma čist i time i opasan, navela je kancelarija tužioca u Renu i pozvala građane da čim primete neki takav paket pozovu policiju, prenosi britanski Gardijan.

Sumnjivi paketi pronalaze se na svim plažama od Loar-Atlantik departmana do Landa, što je oko 500 kilometara razdaljine - navodi se u saopštenju i dodaje da je samo na jednoj plaži u nedelju pronađeno 14 kilograma ove droge.

Uragan Dorijan, kokain, droga, Hurricane Dorian

Pojedini paketi nose oznaku dijamant Foto: Police

Ukupno je na plažama pronađeno 760 kilograma droge, vrednosti 60 miliona evra, koja je isplivala na obalu u plastičnim crnim kesama.

Кako se pretpostavlja, paketi su najverovatnije napravljeni u Južnoj Americi.

- To je veoma čist proizvod koji u ovom obliku ne sme da se konzumira zbog velike verovatnoće da dođe do predoziranja - rekao je tužilac za lokalnu francusku televiziju.

Za sada policija proverava da li je neki brod pogodila oluja.

List Sudoest objavio je da su dvoje ljudi koji su šetali u petak otkrili dva paketa, sa tri kilograma kokaina, na plaži u Arkašonu, jugozapadno od Bordoa.

Droga, kokain

Ovako čist kokain je izuzetno opasan za konzumiranje Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Neki od paketa označeni kao "dijamant" ili "briljantin", slično kao paketi koji su pronađeni u septembru na Floridi tokom uragana "Dorijan".

Francuska policija kontaktirala je sa kolegama iz Floride i zatražila njihovu istragu.

Izvor blizak istrazi rekao je za AFP da su plime doprinele izbacivanju paketa pre mesec dana na plažama koje se protežu od Nanta do krajnjeg juga, od mesta letovanja u Bijaricu.

Lokalni mediji izvestili su o paketima droge na plažama u "La Rohele" severno od Arkašona, upozoravajući ljude da ne bi trebalo da je "pokupe", jer bi bili izloženi značajnom zakonskom riziku od 10-godišnje zatvorske kazne zbog droge.

Francuska policija i carinici redovno istražuju drogu koja ulazi u zemlju morskim putevima, posebno putem luka kao što su Sen Nazar ili Avr. Iz kontejnera u Avru prošle nedelje zaplenjeno je oko 680 kilograma droge.

Video: Uhapšena na Batrovcima zbog šverca 25 kilograma marihuane

(Telegraf.rs/Gardijan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA