≫ 

Evo Morales pobegao u Meksiko, ali i obećao da će se vratiti sa više snage

Potpredsednica bolivijskog senata Žanin Anjez navela je da će ona preuzeti funkciju vršioca dužnosti predsednika dok se ne održe novi izbori

  • 1
Evo Morales

Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik Bolivije Evo Morales prihvatio je ponudu za politički azil u Meksiku dan nakon što je podneo ostavku zbog optužbi za izbornu krađu.

Evo Morales je na Tviteru objavio da ga povređuje što napušta Boliviju, ali da će se vratiti sa više snage i energije. Ministar spoljnih poslova Meksika Marselo Ebrard je potvrdio da se Morales ukrcao u avion meksičke vlade.

 

Istovremeno, vojni komandant Bolvije je naredio trupama da podrže policiju koje se sukobljavaju sa Moralesovim pristalicama. Prema izveštajima, u tim sukobima povređeno je oko 20 osoba.

Potpredsednica bolivijskog senata Žanin Anjez navela je da će ona preuzeti funkciju vršioca dužnosti predsednika dok se ne održe novi izbori.

Anjezova je ovo objavila nakon što su potpredsednik Bolivije, predsednik senata i predsednik donjeg doma parlamenta podneli ostavke, što nju čini sledećom u redu za preuzimanje funkcije predsednika.

Prema ustavu Bolivije, ko god postane vršilac dužnosti predsednika, dužan je da u roku od 90 dana raspiše nove izbore.

Video: Demonstranti u Boliviji slave ostavku predsednika Eva Moralesa

(Telegraf.rs/BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ексокустодијан

    12. novembar 2019 | 09:46

    СзС и остали ДОСовци проширују подручје активности

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA