≫ 

Hrabra trudnica gasi više od 150 požara u Australiji

U Novom Južnom Velsu i Kvinslednu izbilo je više od 150 manjih šumskih požara koji su se proširili za istočnoj obali

  • 0
kat robinson williams Foto: Instagram/katrobinsonwilliams96

Požari koji haraju Australijom napravili su ogromnu materijalni štetu, a brojni vatrogasci pokušavaju danima da smire vatrenu stihiju. Među njima je i mlada Kat Robinskon Vilijams koja se nalazi u četvrtom mesecu trudnoće.

Baš zbog svog stanja našla se na meti kritika, a onima koji je ne podržavaju ima da poruči samo jedno: "Briga me ako vam se ne sviđa".

Ona je na društvenim mrežama postavila nekoliko fotografija na kojima je ona, kao i snimak akcije gaženja vatre u Novom Južnom Velsu.

U Novom Južnom Velsu i Kvinslednu izbilo je više od 150 manjih šumskih požara koji su se proširili za istočnoj obali.

U požarima su poginule tri osobe, a više njih je povređeno, uključujući i 13 vatrogasaca.

- Za sve žene koje su na terenu u NJV sada. Zajedno smo i stojimo ponosno. Da, ja sam vatrogasac, ne, nisam muško. Žensko sam i da, trudna sam i da, idem u požare i dobro sam, neću da ostanem iza - napisala je ona uz snimak sa ultrazvuka na kom se vidi beba.

Kako je navela, odlučila je da reaguje nakon što su je kritikovali neki prijatelji koji su joj rekli da prestane da radi.

Inače, u požarima je izgorelo ili i dalje gori 1,1 milion hektara zemlje. U Novom Južnom Velsu evakuisano je više od 300 kuća, a proglašeno je vanredno stanje.

Video: Požari u Australiji obojili nebo u narandžasto

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA