≫ 

U Kongresu svedoči čovek koji bi mogao da "pokopa" Trampa: Istraga o opozivu postaje javna

Danas će svedočiti Bil Tejlor, veteran Vijetnamskog rata, diplomata koji je služio i pod demokratskim i pod rebublikanskim predsednicima i trenutni vršilac dužnosti američkog ambasadora u Ukrajini

  • 2
Kongres saslušanje o opozivu Trampa

Foto: Tanjug/AP

Nakon više od mesec i po dana, istraga o opozivu američkog predsednika Donalda Trampa, koja se dosad događala iza zatvorenih vrata u Predsedničkom domu Kongresa, postaje otvorena za javnost.

Podsetimo, reč je o tek preliminarnom procesu kojim kongresni odbori u Predstavničkom domu (donjem domu Kongresa) nastoje da utvrde da li postoji osnov za Trampov opoziv.

Danas će svedočiti Bil Tejlor, veteran Vijetnamskog rata, diplomata koji je služio i pod demokratskim i pod republikanskim predsednicima i trenutni vršilac dužnosti američkog ambasadora u Ukrajini.

Upravo njegovo svedočenje bi moglo da bude ključno za utvrđivanje Trampove odgovornosti.

Da podsetimo, Predstavnički dom Kongresa izglasao je rezoluciju kojom će se formalizovati istraga o opozivu predsednika Donalda Trampa. Predsednik je nazvao ovo "najvećim lovom na veštice" i to baš na Noć veštica.

Glasanje je završeno rezultatom 232-196.

Republikanci su izrazili negodovanje povodom glasanja navodeći da se radi o predlogu zakona "sovjetskog stila" kojem nedostaje transparentnosti u postupku.

Rezolucijom se definiše proces sprovođenja istrage o mogućem krivičnom delu koje je Tramp počinio u razgovoru sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA