≫ 

Pored jezera u Indiji nađeno 2.400 mrtvih ptica: Niko ne zna šta im se dogodilo

Na nedavnim fotografijama jezera Sambhar vide se stotine uginulih ptica. Vlasti za sada nisu otkrile šta je uzorkovalo pomor ovih divljih životinja. Jedna od pretpostavki je da je na njih uticao nivo soli u vodi

  • 2
Mrtve ptice

Printscreen/Youtube/NDTV

Lokalno stanovništvo je pored obala slanog jezera Sambhar u severozapadnoj državi Rajasthan u nedelju našlo hiljade mrtvih ptica, rekao je za CNN glavni upravnik državnih šuma Arun Prasad.

Odmah su upozorili šumske službenike koji su na području jezera pronašli oko 2.400 mrtvih ptica, uključujući 20 migratorskih vrsta koje svake godine dolaze na to mesto.

- Ove ptice selice migriraju srednjoazijskom rutom, koja pokriva regije poput Sibira, Mongolije, Irana i Avganistana - rekao je Prasad.

Na nedavnim fotografijama jezera Sambhar vide se stotine uginulih ptica. Vlasti za sada nisu otkrile šta je uzorkovalo pomor ovih divljih životinja. Jedna od pretpostavki je da je na njih uticao nivo soli u vodi.

- Uzorci jezerske vode poslati su na analizu. U ovom trenutki sumnjamo na to da je uzrok pomora ptica visok novo toksičnosti i saliniteta vode. Znaćemo više kada stigne izveštaj - rekao je Ašok Šarma, direktor Državnog centra za dijagnostiku.

Mada je ovo jezero previše slano za mnogo vrsta životinja, oko njega se okupljaju jata roda i drugih vrsta ptica.

Video: Pomor pčela! Ljudi, bez njih ova planeta umire

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA