10 godina je držala 3 dece u zatočeništvu: Kada su uspeli da pobegnu, zapalila je kuću i ubila se

Deca su rekla da im je majka zabranila da napuštaju kuću, koja je bila na mirnom mestu na periferiji grada, opasana visokom ogradom. Majka je svuda postavila kamere i držala decu na oku. U dvorištu je stražario veliki pas

  • 0
Dina Azizova

Foto: vk.com/Dina Azizova

Troje dece u Rusiji skoro 10 godina bilo je zatvoreno u kući, bez škole, dokumenata ali pod stalnim nadzorom kamere, jer je majka Dina Azizova htela da ih "zaštiti" od okrutnog sveta. Niko nije znao šta se dešava iza ograde privatne kuće.

Pre nedelju dana policija u gradu Ust-Katav u industrijskoj Čeljabinskoj oblasti ruskog Urala primila je poziv panične žene, koja je tvrdila da je njeno troje dece - dve devojke (20 i 11) i dečak (15) - kidnapovano, prenosi Raša.

Policija je brzo reagovala i pronašla je decu nekoliko sati kasnije, ali je odbila da ih vrati nakon što je čula njihovu jezivu priču. Deca su rekla kako nije bilo otmice i da su ona pobegla od majke, koja ih je držala zaključanim 10 godina.

Nisu uradili ništa loše, ali su u osnovi bili prisiljeni na izdržavanje zatvorske kazne koja bi u Rusiji mogla biti izrečena za ubistvo.

Socijalna služba pozvala je majku, koja im je odbrusila preko telefona.

Dina Azizova

Foto: vk.com/Dina Azizova

- Ako hoćete da me strpate u zatvor, uradite tako, samo sam htela najbolje za svoju decu - rekla je majka.

Sledećeg jutra mali grad je doživeo još jedan šok. Majka je zapalila kolibu u kojoj je držala decu i izvršila samoubistvo. Komšije su pozvale vatrogasce, koji su na licu mesta pronašli njeno telo.

Plamen se ugasio sam, ostavljajući kuću uglavnom netaknutom, omogućavajući pogled u svakodnevni život troje zatvorenika. Uslovi u kojima su živeli su očajni. Fotografije su otkrile da su zadržani u maloj, mračnoj i prljavoj sobi sa golim drvenim zidovima. U kolibi je bilo starog i prljavog nameštaja. Stari tv i dvd plejer bio je jedina zabava deci.

Deca su rekla da im je majka zabranila da napuštaju kuću, koja je bila na mirnom mestu na periferiji grada, opasana visokom ogradom. Majka je svuda postavila kamere i držala decu na oku. U dvorištu je stražario veliki pas.

Bio im je zabranjen internet i bilo kakav kontakt sa spoljnim svetom. Najstarija ćerka Daria imala je smartfon ali je mogla da ga koristi samo pod nadzorom majke.

Iako je decu držala u izolaciji, obezbeđivala im je hranu, odeću i druge potrepštine. U gradu je zapravo bila poznata kao spretna krojačica i od toga je zarađivala za život. Ali 55-godišnjakinja nikada nije pozvala klijente u svoj dom.

Dina je u velikoj meri kupovala farbu za kosu, jer je želela da ćerke liče na nju.

Kako im je branila da idu u školu, školovala ih je kod kuće, ali uprkos tome što su znala da čitaju i pišu, znatno zaostaju za svojim vršnjacima.

Majka je uspela da zavara i rođake i komšije i niko nije znao šta se dešava u kući. Čak i kada je zvao njihov otac, od kojeg se razvela pre nekoliko godina, deca su mu pričala o dobrim ocenama u školi, sve ono što im je majka govorila.

Deca su iskoristila priliku da pobegnu dok je majka bila u prodavnici. Braća i sestre su trenutno u bolnici, gde psiholozi pokušavaju da im pomognu da prevaziđu traumatično iskustvo. Još nije odlučeno hoće li se preseliti kod oca ili starije sestre. Ukoliko odluče da ostanu kod kuće, lokalne vlasti su im obećale novac u obnovi doma nakon požara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA