≫ 

Pronađen snimak u kom je student najavio krvoproliće na koledžu: "Idem da raščistim stare račune"

Svedoci tvrde da je Danil ušao u učionicu sa puškom ispod jakne i oterao iz razreda mladu profesorku. Zatim je prislonio pušku na glavu kolegi Alekseju Golubičnom

  • 4
Danil Zasorin

Danil Zasorin/ Foto: Facebook/Станислав Насиковский

Student četvrte godine koledža građevinarstva Danil Zasorin (19) juče je u Blagovešćensku na ruskom Dalekom istoku u kabinetu za kompjutersku nastavu iz lovačke puške ubio svog kolegu, ranio još trojicu učenika, a zatim izvršio samoubistvo.

Posle nemilog događaja studenti koji su se nalazili u učionici su izneli više verzija razloga koji je bio okidač za pucnjavu. Po jednoj se Zasorin osvetio kolegama koji su se rugali jednoj njegovoj koleginici. A po drugoj, on je zapalio cigaretu u hodniku koledža i kada su ga upozorili da to ne radi, izbila je svađa koja se tragično okončao.

Međutim, u toku dana je pronađen audio-zapis u kojem Danil Zasorin poručuje da ide na koledž sa namerom da sa nekima raščisti stare račune i gde kaže da ga niko ne može zaustaviti u toj nameri.

Svedoci tvrde da je Danil ušao u učionicu sa puškom ispod jakne i oterao iz razreda mladu profesorku. Zatim je prislonio pušku na glavu kolegi Alekseju Golubičnom. Iako su ga ostali molili da ne puca, on je povukao oroz i ubio ga. Zatim je pucao na kolege iz druge grupe.

 

Kolega Zasorina, koji je sedeo sa njim, tvrdi da je u kabinet student ubica ušao slušajući muziku grupe "Nirvana". Pre nego što je otvorio vatru navodno je nekim studentima kazao: "Ako želite da živite - bežite!".

Kada je stigla policija, Danil Zasorin nije hteo da se preda, već je zapucao i na njih. Nakon toga su vatru otvorili i policajci. Videvši da nema izlaza Zasorin je izvršio samoubistvo.

Oružje je nabavljeno legalno, jer je Danil dozvolu za kupovinu oružja dobio pre par meseci. Reč je o lovačkoj pušci marke "Iž-81".

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Стрельба в Амурском колледже строительства и коммунального хозяйства. По не подтвержденной информации один человек убит и один ранен. Сейчас на месте работает полиция и экипажи скорой. Видео от подписчиков ☠️ ____________________________________ Надоел негатив — тебе в @best.blg ———————————————— Стали очевидцем — присылайте нам в директ, либо Telegram/WhatsApp: 8 916 755 05 27Објава коју дели Криминал. Благовещенск 🔞 (@kriminal.blg) дана

 

Istražni organi u Blagovešćensku žele da naprave detaljnu analizu celog slučaja, ne samo ubistva već i da utvrde zašto je student pucao na vršnjake i na kraju se ubio. Jedan od zadataka istrage je da sazna je li Danil Zasorin imao psihijatrijskih problema.

Protiv rukovodilaca firme koja je čuvala školu pokrenut je krivični postupak jer je zbog njihove nepažnje uneta puška u školu.

Premijer Dmitrij Medvedev je prokomentarisao ceo događaj i naglasio da na svu žalost to nije redak slučaj. Pozvao je rukovodstvo ministarstva prosvete da izuči situaciju i učini sve da se tako nešto ne ponovi.

Video: Student u Rusiji pucao na drugove

(Telegraf.rs/ Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA