≫ 

Sneg pravi probleme po Evropi: Francuska bez struje, u Austriji ne rade telefoni, 1 osoba preminula

Nekoliko cesta je zatvoreno zbog snega i leda, a škole su i dalje zatvorene u nekim oblastima

  • 4
Španija, sneg

Foto: Tanjug/ AP

Oko 145. 000 ljudi ostalo je bez struje u jugoistočnoj Francuskoj nakon prvih obilnih snežnih padavina, saopštila je organizacija za upravljanje prenosnom mrežom.

- Mesta koja su ostala bez električne energije su Drom, Izer, Roan, Loara i Ardeš - saopštio je operater, i dodao da su tehnički timovi na terenu kako bi u najkraćem roku otklonili kvar.

Oluje su u četvrtak uveče pogodile istočnu i središnju Francusku, i tom prilikom je u jednom trenutku 330. 000 domaćinstava bilo bez struje.

Obilno nevreme je nažalost odnelo i jednu žrtvu. Naime, u četvrtak je u Izeru poginuo 63-godišnji muškarac kada je na njega palo drvo dok je sa kolovoza pokušavao da skloni drugo drvo, izvestila je radiotelevizija Franceinfo.

Nekoliko cesta je zatvoreno zbog snega i leda, a škole su i dalje zatvorene u nekim oblastima. Takođe, nevreme je uticalo i na otežan železnički promet.

Španija, sneg

Foto: Tanjug/ AP

U Austriji ne rade ni telefoni

 

Obilna kiša i gust sneg izazvali su brojne probleme u Istočnom Tirolu u Austriji, gde su telefonske linije u prekidu, a ne rade ni mobilni telefoni.

Stanovnici istočnog alpskog područja upozoreni su da postoji velika mogućnost i da nestane struje.

Stanovništvo je pozvano da redovno čisti sneg oko kuća i prilaznih puteva, ali i da izbegavaju da borave u blizini drveća.

Za ovo područje tokom sutrašnjeg dana najavljeno još padavina, prenose hrvatski mediji.

Video: Zbog ovog korgija poželećete da danas padne sneg

(Telegraf.rs/ Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA