Ulice Hongkonga bojno polje: Policajac pogođen strelom u nogu

Demonstranti su odbijali da se povuku, iako su kamioni s vodenim topovima, u pokušaju da se približe demonstrantima, prelazili preko cigli, koje su oni postavili

  • 2
Hongkong policija

Foto: Facebook/Hong Kong Police

Jedan policajac u Hongkongu pogođen je strelom kada je policija upotrebila suzavac i vodene topove u pokušaju da rastera demonstrante koji su okupirali kampus univerziteta.

Na fotografijama, objavljenim na Fejsbuk stranici policije, vidi se da je strela pogodila policajca u potkolenicu, a policija je saopštila da je on prebačen u bolnicu, prenosi AP.

Demonstranti su odbijali da se povuku, iako su kamioni s vodenim topovima, u pokušaju da se približe demonstrantima, prelazili preko cigli, koje su oni postavili.

Učesnici protesta počeli su da se povlače u Politehnički univerzitet tek kada je počela da pada noć, strahujući da će se naći u zamci pošto je policija koristila suzavac i približila im se sa suprotne strane.

Hongkong haos

Foto: Tanjug/AP

Politehnički univerzitet u Hongkongu jedan je od brojnih univerzitetskih kampusa, koji su protekle nedelje korišćeni kao tačka okupljanja za učesnike protesta.

Video: Policajac pucao pravim mecima na demonstranta u Hongkongu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    17. novembar 2019 | 13:20

    Ragvalite ih braco Kinezi oni da unistavaju Kinu nece moci to su vojnici Engleske vas napali tako im i odg ne smeju Eng da dodju pa salju svoje placenike!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA