• 3

Sve gori u Hongkongu: Demonstranti zapalili univerzitet, bacaju molotovljeve koktele na policiju

Jedna osoba pogođena je danas strelom kada je policija upotrebila suzavac i vodene topove

  • 3

Velik požar izbio je na ulazu u Politehnički univerzitet u Hongkongu, gde demonstranti bacaju molotovljeve koktele i strelama gađaju policiju.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, policaja je ranije upozorila da će početi da koristi bojevu municiju ako demonstranti nastave naislno da se ponašaju.

Jedna osoba pogođena je danas strelom kada je policija upotrebila suzavac i vodene topove u pokušaju da rastera demonstrante koji su okupirali kampus univerziteta.

Studenti i drugi demonstranti zauzeli su vodeće univerzitetske kampuse, postavili barikade i nagomilali Molotovljeve koktele i druge predmete za borbu.

Antivladini protesti održavaju se u Hongkongu više od pet meseci. Eskalacija nasilja zabeležena je ove nedelje sa intenzivnim uličnim okršajima između policije i demonstranata, kao i sukobima na univerzitetima.

Video: Vojnike posle demonstracija pretvorili u - čistačice

(Telegraf.rs/ BBC)

Komentari

  • Mlj1228

    Sad ti ološi od Engleza, zadovoljno trljaju ruke, dokazivajući celom svetu, kako je bilo sve u redu dok su oni držali Hong-Kong kao koloniju, smejući se u lice celoj Kini. Na tom putu, ameri im pomažu ne žaleći milione dolara, kao što je bilo i za dezintegraciju bivše Jugoslavije, pa sada tako pokušavaju uraditi i sa Kinom. Pišem iz revolta, ma da verujem da to svako od nas zna!!! Kina je za njih velika, ali i velika prepreka na putu osvajanja sveta, a još ako se udruže sa Rusima, onda njih nekoliko multi milijardera će umreti od stresa da ne izgube carstvo!!! Žalosno zar ne??!!

  • Лицемер

    Време је да се утакмица настави на другој страни терена ... да се припуца у Великој Британији.

  • 😡😡😡

    Brzo ce policija izgubiti strpljenje,a onda ce roditelji plakati za njima,ali kasno.Mislim da su udarili na pogresnu zemlju,nije im to ni Srbija ni Libija ni Irak,da vise ne nabraja zemlje jer bi bilo predugacko

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima